Logo brummensnieuws.nl

Robert de Haan overtuigend kampioen!

Foto: Loredana Ivancov
Foto: Loredana Ivancov

REGIO - Het lijkt bijna vanzelfsprekend: karter Robert de Haan die kampioen wordt. De afgelopen jaren won hij tenslotte al zoveel titels. Het dertienjarige talent uit Eerbeek voegde daar zondag de titel van Duits kampioen aan toe, een titel die ook werd gewonnen door coureurs als Robert Kubica, Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg en Nyck de Vries. Op het circuit van Ampfing was hij na de eerste finale in de OK Junior-klasse al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Om zijn dominantie te onderstrepen, pakte hij daarna 'gewoon' de winst in de tweede finale van de dag.

Door de nuchtere toon waarop Robert het zei, zou je bijna vergeten hoe bijzonder zijn prestatie is. En bijzonder is-ie, want de OK Junior-competitie is een internationale, zeer prestigieuze competitie. Hij had zondag in de eerste race dan ook echt moeten knokken voor zijn derde plaats. "Veel jongens zijn snel. Die derde plek was dan ook wel een goed resultaat. Maar het was natuurlijk niet mijn beste race, omdat ik niet won. Gelukkig was het was goed genoeg om kampioen te worden."

Welke kampioenschappen hij volgend jaar gaat rijden, dat wist Robert nog niet. "Hoe hoger je komt hoe moeilijker het wordt. Je hebt een best wel groot budget nodig en daar hebben we sponsoren voor nodig." Voordat hij zich met volgend seizoen gaat bezighouden, heeft hij nog een aantal WSK-races in Italië. Daar hoopt hij uiteraard op een klinkend slot van zijn seizoen. "Ik zou wel in de top drie kunnen finishen, denk ik. Maar natuurlijk hoop ik daar ook te winnen. Winnen verveelt nooit."

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: