Afbeelding

Wie zorgt ervoor dat laatste streken worden gezet?

Algemeen

BRUMMEN -  Wie de laatste weken via het viaduct naar de uiterwaarden bij Brummen rijdt, ziet de vorderingen van de schilderingen van Rosalie de Graaf (RoosArt). Hiermee fleurt zij de saaie schuine wanden van deze onderdoorgang van de N345 op. En de complimenten zijn niet van de lucht, het ziet er al geweldig fleurig uit. De gekleurde bollen steken mooi af bij de zwarte figuren die zij intussen heeft aangebracht. Bekende onderwerpen over Brummen zijn ook te zien, zoals de houten vogel van het vogelschieten. Maar het is nog niet af en daar kunt u de Dorpsraad mee helpen.

Door: MARION VERHAAF

Om het geheel echt helemaal compleet te maken, is er nog heel wat werk te verrichten. Bovendien is de overkant van de prachtige schilderingen nog leeg. De planning is dat hier het gedicht van onze Dorpsdichter EVA op gemaakt gaat worden, met gekleurde ballen en handjes. "De bedoeling is om nog met basisschoolleerlingen die handjes erop te maken. En de pilaren horen daar dan ook bij, dan is het helemaal af," zo vertelt ons Diny van Engeland van de Dorpsraad in Brummen.

De Dorpsraad was initiatiefnemer van het pimpen van het saaie viaduct. Er was regelmatig graffiti te zien op deze plek en dat was net altijd even mooi. Daarom werd besloten een ontwerp te laten maken door Rosalie de Graaf, een vermaard artieste die bekend is in de hele wereld om haar prachtige schilderingen van "saaie" muren.

Kosten vallen hoger uit

De kosten zijn wat hoger geworden dan in eerste instantie geraamd. Zo was het toch wel erg lastig om op de enorm schuine wand te werken. Daarvoor moest een hoogwerker worden ingehuurd zodat het enigszins te doen was voor De Graaf. Ook hiermee blijft de stand enorm lastig, de grip bewaren kost veel kracht en daardoor meer tijd. Het maken van het ontwerp vergde meer tijd dan eerst gedacht. Bovendien heeft de werkgroep de afgelopen tijd enorm veel werk verricht om een subsidie proberen binnen te krijgen voor het mooie project. Maar die werd, na enige weken wachten, helaas toch nog afgewezen.

Steunen kan dus nog altijd

Na deze kleine tegenslagen zijn ze op de goede weg en nu nadert het project dan eindelijk zijn voltooiing. Maar ze zijn er nog niet, er is namelijk nog steeds veel financiële steun nodig. "Elk bedrag is uiteraard welkom! Veel kleintjes maken een grote!" aldus Van Engeland.

Om hen te helpen het nog voor het eind van het jaar te kunnen voltooien, kunt u een donatie storten op NL85 RABO 0344 9234 44 t.n.v. Dorpsraad Brummen t.a.v. viaduct.

Uit de krant

Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 21 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 22 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen gisteren
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen gisteren
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen gisteren
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen gisteren
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21