Logo brummensnieuws.nl

Manon Uphoff in sfeervolle zaal Vroolijke Frans

Manon Uphoff. Foto: Frank Ruiter
Manon Uphoff. Foto: Frank Ruiter

BROEK/ BRUMMEN - Op woensdag 25 september vond onder grote belangstelling een literair café plaats georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen. Dit keer was schrijfster Manon Uphoff als spreker uitgenodigd.

Haar meest recente boek is Vallen is als vliegen, waarvan juist woensdagmiddag bekend werd gemaakt dat het op de shortlist voor de Bookspot literatuurprijs staat. Het boek roept veel reacties op: van bewondering voor de schrijfstijl en intens medeleven met de hoofdpersoon, tot vragen over de techniek waarmee de schrijfster dit moeilijke onderwerp benaderd heeft. Aan de hand van die vragen voerde Manon Uphoff de zaal mee in haar wereld. Zij kreeg het publiek muisstil, terwijl door de vragen werd getoond hoe geboeid en betrokken men was.

Christine Bosman van Boekhandel Bosman was aanwezig met een tafel vol boeken van Uphoff die aangeschaft en desgewenst gesigneerd konden worden.

Na de pauze waren vijf talenten uit Brummen en omgeving aan de beurt om over het thema Familie voor te dragen. Gedichten en verhalen wisselden elkaar af op het open podium. Uphoff schonk naderhand aan iedereen apart aandacht en riep als winnares van de Kleinegeit Inge Schouten uit, die enkele prachtige gedichten voorlas uit een bundel van haar eigen werk.
Als afsluiting presenteerde Monique Bosch, de winnares van de vorige aflevering, een persoonlijke en amusante column. Bas Witteveen musiceerde schijnbaar moeiteloos de avond aan elkaar.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: