Logo brummensnieuws.nl

BSO van start in de Vossestaart

In bijzijn van medeleerlingen knipten de broertjes Maëlh en Yèvhen en hun zusje Edjéhra het lint door.
In bijzijn van medeleerlingen knipten de broertjes Maëlh en Yèvhen en hun zusje Edjéhra het lint door.

HALL - Onder de naam Kindcentrum de Vossestaart ging maandag in de peuterzaal van school de buitenschoolse opvang (BSO) van start. Met het naastgelegen particuliere gastouderhuis Hallo Kids heeft het dorp hiermee meerdere vormen van kinderopvang bij elkaar.

Door een groeiend aantal leerlingen moet de school voldoen aan haar verplichting tot naschoolse opvang. Nadat een aantal jaren geleden het open kunnen houden van de dorpsschool onder druk kwam te staan werd het roer omgegooid. En met succes, het onderwijsconcept 'bewegend leren' blijkt goed aan te slaan en de leerkrachten hebben zich meer verdiept in het vakgebied dat zij 'geadopteerd' hebben. Er komen nu ook leerlingen van buiten het dorp naar de Vossestaart.

De BSO werd mogelijk gemaakt door Stichting Archipel Kinderopvang. Nadat de GGD en de gemeente Brummen een LRK nummer (Landelijke Registratie Kinderopvang) had toegewezen kon men van start gaan.

Anouk Strelitski is aangesteld als pedagogisch medewerker. Zij heeft haar jarenlange ervaring binnen de kinderopvang onder andere in Brummen opgedaan. In bijzijn van medeleerlingen knipten de broertjes Maëlh en Yèvhen en hun zusje Edjéhra het lint door.

De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, ook tijdens de vakanties.

Directeur Nanda de Wit is erg blij met de ontwikkelingen. "Het is toch een historische gebeurtenis voor school, nog nooit eerder was er buitenschoolse opvang in Hall."

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: