Logo brummensnieuws.nl

Volop fietsplezier tijdens de Fietsinformatiedag

BRUMMEN - Op donderdag 26 september organiseert de Fietsersbond een Fietsinformatiedag voor senioren bij Rhienderoord in Brummen. Het is een gezellige en leerzame dag voor 60-plussers die met plezier willen blijven fietsen. Ook fietsers van buiten de gemeente Brummen zijn van harte welkom. Deelname kost slecht 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch of per mail bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Gevarieerd programma

Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Fietsenmaker Bleumink geeft tips over fietsen en e-bikes. Hij kan de fiets ook keuren. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent van Sportkompas doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en bovenal gezellig is.

Met eigen fiets

Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij Rhienderoord, met hun eigen fiets, e-bike of driewielfiets. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lekkere lunch. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsschool.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: