Logo brummensnieuws.nl
Kunstenares Rosalie de Graaf
Kunstenares Rosalie de Graaf

Project viaduct N348 is van start!

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen is de afgelopen week begonnen met het mooier en leuker maken van het viaduct Cortenoever. De saaie grijze poort naar Bronkhorst wordt voorzien van een frisse ondergrond en straatkunst.

Vrijwilligers vanuit de werkgroep van de dorpsraad verrichten hand en spandiensten bij het ontstaan van het kunstwerk.Rosalie de Graaf (20) uit Doesburg heeft nu al naam gemaakt als graffiti kunstenaar onder haar werknaam RoosArt.

Gevraagd door de dorpsraad een idee te leveren was ze direct enthousiast en kwam met een ontwerp. Ook de dorpsdichter EVA heeft speciaal voor het viaduct een gedicht geschreven. Vanaf 9 september wordt er hard gewerkt, de eerste afbeeldingen staan dan ook al zwart op wit onder het viaduct.

De dorpsraad heeft de financiering gevonden in eigen geld, bijdragen van de Culturele Stichting, gemeente Brummen en diverse ondernemers. De crowdfunding leverde ook het nodige op van loyale inwoners. Voor de ene zijde is voldoende geld binnen gehaald, voor de kant waar het gedicht van EVA moet komen zoekt de werkgroep nog middelen. Rosalie de Graaf antwoort op de vraag of ze niet bang is dat er over haar kunst heen wordt geschilderd: "Er is een ongeschreven regel onder graffiti kunstenaars dat je niet over het werk van een ander heen tagt." De planning is dat het kunstwerk op zaterdag 2 november officieel wordt geopend. Voor die tijd zal er nog een jeugddag worden georganiseerd. RoosArt werkt nog zeker een week aan het kunstwerk.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: