Logo brummensnieuws.nl

Grote clubactie weer van start

BRUMMEN - 8 verenigingen uit gemeente Brummen gaan vanaf 14 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 2019. Deze verenigingen uit Brummen rekenen op uw steun tijdens deze actie! Vanaf 14 september nemen zij, net als ruim 5.000 andere verenigingen, deel aan de Grote Clubactie en gaan hun clubleden op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden! Deze extra financiën zijn vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

80% van de opbrengst gaat naar de club!
Van elk verkocht lot van €3,- gaat maar liefst €2,40 (80%) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis. Lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Online wordt steeds gebruiksvriendelijker, makkelijker en sneller. Hiermee spelen zij in op de huidige tijd: meer online, minder inzet van vrijwilligers en ontzorgen van het verenigingsleven.

Directeur van de Grote Clubactie Frank Molkenboer: 'We helpen de verenigingen bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden.'

Vrienden, familie en betrokkenen uit Brummen ondersteunen direct met deze actie een club én zij maken kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van €100.000,-!

Dit jaar doen in gemeente Brummen de volgende clubs mee:

Brummen

  • Brummense Volleybalclub
  • Handbal vereniging Brummen
  • Sportclub Brummen
  • Voetbalvereniging Oeke
  • VV Spiker

Eerbeek

  • Eerbeekse Tafeltennis Vereniging
  • SV. Eerbeekse Boys
  • Zwemsportvereniging De Spreng

Meedoen kan nog steeds! Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de €1.000,- en €15.000,- op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) gemeente Brummen dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie kijk op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.

In 2018 namen meer dan 5.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie, werden er 2,9 miljoen loten verkocht en was de gemiddelde opbrengst per vereniging in dat jaar hoger dan ooit. Totaal werd een opbrengst behaald van bijna €9 miljoen voor het Nederlandse verenigingsleven.

Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. En daar zijn we trots op! Samen met samenwerkingspartners en verenigingen maken we jaarlijks een succes van de actie.

Directeur Frank Molkenboer: 'Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet het aantal verkochte lootjes, maar het feit dat zoveel mensen zich inzetten voor hún vereniging. Nergens ter wereld is het verenigingsleven zo georganiseerd als hier in Nederland. Het is een vrijwilligersgebeuren met een sterk sociaal karakter. Ik geloof heilig in de meerwaarde van verenigingen. Maar ze zijn geen vanzelfsprekendheid. De kinderen die nu lootjes verkopen, worden de commissieleden en verenigingsondersteuners van de toekomst. Wij maken hen ervan bewust dat je er sámen de schouders onder moet zetten om te behouden wat is opgebouwd.'

Meer berichten
 


De oplossing voor week 37:

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 36: