Mobiele sappers
Mobiele sappers

Herfstmarkt op het Marktplein Brummen

Algemeen

BRUMMEN -  Het Marktplein in Brummen zal op zaterdag 21 september a.s. het toneel zijn voor de jaarlijkse Herfstmarkt. Deze jaarlijkse markt, wordt onder verantwoordelijkheid van de Brummense Marktcommissie en de Brummens Ondernemersvereniging (O.V.B.) gehouden. De bestaande zaterdagmarkt wordt op deze dag extra aangevuld met o.a. kraamhouders die hier hun oogst te koop aanbieden en ook het Brummens Mannenkoor houdt er hun laatste boekenmarkt van dit jaar.

De bekende sappers zal, net als andere jaren, het overtollige fruit van de Brummense ingezetenen tot sap verwerken. Het Brummens Mannenkoor organiseert hun derde boekenmarkt om zo de kas aan te vullen. Dit jaar is het mogelijk om bij hen te pinnen. Dus zoekt u nog boeken voor de winterperiode? Er zijn volop boeken te vinden, verdeeld per categorie over zo'n 20 kramen en ze kosten slechts €2 per stuk! De kinderen kunnen hun verzameling jeugdboeken weer aanvullen, de verschillende boeken zijn €1 per stuk.

Optredens in muziektent

De muziektent op het Marktplein, zal zijn naam weer eer aan doen op deze dag. Zo zal het Brummens Mannenkoor er om klokslag 11.00 uur een optreden gaan verzorgen. Het concert in de muziektent dat het Brummens Mannenkoor gaf op dinsdag 2 juli jl., is de heren en ook het publiek zeer goed bevallen. Onder de leiding van interim-dirigente Henriette Hansma wil het koor graag een bijdrage leveren aan het welslagen van een gezellige herfstmarkt. Een uitgelezen kans voor de in Brummen en regio wonende mannen, om het koor eens te komen beluisteren en wellicht lid te worden van dit prachtige koor. Onlangs sloten zich vier nieuwe leden aan en nieuwe leden zijn nog steeds welkom.

Daarnaast zal rond 12.30 uur de band Maddox plaatsnemen en een ieder laten genieten van hun muziek. De band is in 1964 opgericht in Brummen en speelde veel rock and roll en blues. Van de eerste leden kwamen er drie uit Brummen. De bezetting bestaat uit: Luc Messelink – zang en mondharmonica, Cees Terwel – sologitaar en saxofoon, Hans Lindeboom (bandlid van het eerste uur) – slaggitaar en zang, Jos Dammers – drums, Reggy Keuter – basgitaar. Zij hadden een stil gekoesterde wens om in de Muziektent op het Marktplein te mogen spelen. In Brummen, waar alles destijds voor hen begon.

De verschillende kramen staan zodanig opgesteld, dat er een gezellig geheel ontstaat. Daar zal de aankleding ook zeker een bijdrage aan leveren. Bij één van de kramen is het mogelijk een kopje koffie of thee te nuttigen, tegen een geringe vergoeding.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 17 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 18 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 20 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 20 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 20 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 20 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 20 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 20 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 20 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 21 uur geleden