Logo brummensnieuws.nl
Mobiele sappers
Mobiele sappers

Herfstmarkt op het Marktplein Brummen

Mobiele sappers
Mobiele sappers

BRUMMEN -  Het Marktplein in Brummen zal op zaterdag 21 september a.s. het toneel zijn voor de jaarlijkse Herfstmarkt. Deze jaarlijkse markt, wordt onder verantwoordelijkheid van de Brummense Marktcommissie en de Brummens Ondernemersvereniging (O.V.B.) gehouden. De bestaande zaterdagmarkt wordt op deze dag extra aangevuld met o.a. kraamhouders die hier hun oogst te koop aanbieden en ook het Brummens Mannenkoor houdt er hun laatste boekenmarkt van dit jaar.

De bekende sappers zal, net als andere jaren, het overtollige fruit van de Brummense ingezetenen tot sap verwerken. Het Brummens Mannenkoor organiseert hun derde boekenmarkt om zo de kas aan te vullen. Dit jaar is het mogelijk om bij hen te pinnen. Dus zoekt u nog boeken voor de winterperiode? Er zijn volop boeken te vinden, verdeeld per categorie over zo'n 20 kramen en ze kosten slechts €2 per stuk! De kinderen kunnen hun verzameling jeugdboeken weer aanvullen, de verschillende boeken zijn €1 per stuk.

Optredens in muziektent

De muziektent op het Marktplein, zal zijn naam weer eer aan doen op deze dag. Zo zal het Brummens Mannenkoor er om klokslag 11.00 uur een optreden gaan verzorgen. Het concert in de muziektent dat het Brummens Mannenkoor gaf op dinsdag 2 juli jl., is de heren en ook het publiek zeer goed bevallen. Onder de leiding van interim-dirigente Henriette Hansma wil het koor graag een bijdrage leveren aan het welslagen van een gezellige herfstmarkt. Een uitgelezen kans voor de in Brummen en regio wonende mannen, om het koor eens te komen beluisteren en wellicht lid te worden van dit prachtige koor. Onlangs sloten zich vier nieuwe leden aan en nieuwe leden zijn nog steeds welkom.

Daarnaast zal rond 12.30 uur de band Maddox plaatsnemen en een ieder laten genieten van hun muziek. De band is in 1964 opgericht in Brummen en speelde veel rock and roll en blues. Van de eerste leden kwamen er drie uit Brummen. De bezetting bestaat uit: Luc Messelink – zang en mondharmonica, Cees Terwel – sologitaar en saxofoon, Hans Lindeboom (bandlid van het eerste uur) – slaggitaar en zang, Jos Dammers – drums, Reggy Keuter – basgitaar. Zij hadden een stil gekoesterde wens om in de Muziektent op het Marktplein te mogen spelen. In Brummen, waar alles destijds voor hen begon.

De verschillende kramen staan zodanig opgesteld, dat er een gezellig geheel ontstaat. Daar zal de aankleding ook zeker een bijdrage aan leveren. Bij één van de kramen is het mogelijk een kopje koffie of thee te nuttigen, tegen een geringe vergoeding.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: