Logo brummensnieuws.nl
Kunstenaar: Miriam van der Linden
Kunstenaar: Miriam van der Linden

Internationale papierkunstmanifestatie in De Middelste Molen

Kunstenaar: Miriam van der Linden
Kunstenaar: Miriam van der Linden

LOENEN - In de historische papierfabriek en museum De Middelste Molen in Loenen wordt dit weekeinde het zogeheten Paper Art Event gehouden. Een internationaal gezelschap van zestien professionele kunstenaars zal op beide dagen in en bij de molen eigen werken exposeren en demonstraties verzorgen. De kunstenaars zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, India, Frankrijk, Noorwegen, Argentinië, Maleisië en Australië. Papier vormt de basis van hun kunstwerken. Zij hanteren bij het creëren ervan een veelheid aan technieken. Vijf van hen zullen ook lezingen verzorgen.

Doel van de bijeenkomst is een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van papier en de kunstzinnige mogelijkheden die het materiaal biedt. De locatie voor de exposities en demonstraties is daarbij uniek te noemen. De Middelste Molen is een bijzonder symbool van het belang van de papierproductie in de Veluwse regio. Sinds 1622 tot op de dag van vandaag wordt er papier geproduceerd. Ook tijdens het Paper Art Event draaien de machines. De kunstenaars zullen het geproduceerde papier ook gebruiken. Hedendaagse kunst en een historisch monument worden zo fraai gecombineerd.

Het Paper Art Event valt samen met de Open Monumentendagen. Dat betekent dat de toegang tot het museum en de exposities gratis is.

De Middelste Molen is gevestigd aan Kanaal Zuid 497 in Loenen en op beide monumentendagen van 10 tot 16 uur geopend. De lezingen worden gehouden op beide dagen om 12, 12.30 en 13 uur.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: