Logo brummensnieuws.nl

Ouder & leerling wisselochtend

REGIO - Woensdag 2 oktober a.s. houdt Het Rhedens Dieren voor de vijfde keer een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders en verzorgers van brugklassers mogen de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur of een halve schooldag. Een bijzondere manier om kennis te maken met de dagelijkse schoolpraktijk.

Op de ouder-leerling-wisselochtend stap je als ouder letterlijk in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: een van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Gewone schooldag

Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. En na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, krijgen zo een extra dimensie. Reken maar dat de ouder-leerling-wisselochtend 's avonds aan tafel voor een levendig gesprek zorgt!

Meer berichten
 


De oplossing voor week 3

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 36: