Logo brummensnieuws.nl

Cursus Kunst in Beeld

BRUMMEN/ EERBEEK - Eind september begint er weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink in de Bibliotheek van Brummen en Eerbeek. Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Deze cursussen zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.

Thema van de cursus: Symbolisme in de schilderkunst

Eind negentiende eeuw vinden in Europa grote veranderingen plaats: industrialisatie, technologische vernieuwingen, de wereld wordt steeds moderner. Ook in de schilderkunst verandert er veel en begint het modernisme met de komst van de impressionisten. De term Symbolisme wordt voor het eerst gebruikt in 1886 door de Franse criticus Jean Moréas, hij gebruikt het in verband met de literatuur uit die tijd. Pas later wordt de term ook op de schilderkunst toegepast. Er is hierbij geen sprake van een vaste groep of stijl, maar meer van een bepaalde geestelijke houding waarbij een literaire benadering van de schilderkunst overheerst. In heel Europa zie je deze tendensen terug.

In deze cursus zal elke avond een ander land/gebied centraal staan. Iris Maalderink staat garant voor een plezierige en leerzame avond vol kennis en wetenswaardigheden.

Graag tijdig aanmelden want de cursus zit snel vol! Start in Brummen op 24 september en in Eerbeek op 1 oktober. Meer info over de cursus is te vinden op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl .

Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur.

Cursusdata:

        Eerbeek:                                 Brummen

  • 1 oktober                                 24 september
  • 15 oktober                               8 oktober
  • 29 oktober                               22 oktober
  • 12 november                           5 november
  • 26 november                          19 november
Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: