Logo brummensnieuws.nl
Transferium Eerbeek
Transferium Eerbeek

Veluwe Transferium Eerbeek open

Transferium Eerbeek
Transferium Eerbeek

EERBEEK - Afgelopen vrijdag werd het Veluwe Transferium Eerbeek geopend. Een bezoekerscentrum en informatiepunt in het stationsgebouw aan het Elis Ligtleeplein. Wethouder Peter-Paul Steinweg trok met vertegenwoordigers van Visit Veluwe, IKEL, Christo ten Veen en Jan-Willem Bommeljé (VVV) een groot doek van de muur.

Op de wanden verscheen 'Eerbeek en Loenen door de eeuwen heen.' Een tijdlijn door de geschiedenis vanaf het jaar 838. In de schappen vele brochures met routes om te wandelen, fietsen, mountainbiken of op de E-scooter te rijden.

Het transferium is voor toeristen informatief maar ook de inwoners van de gemeente Brummen kunnen hier de Veluwe (her)ontdekken. VVV-eigenaar Jan-Willem Bommeljé denkt in kansen. "Per jaar reizen ruim 100.000 mensen met de stoomtrein, de Posbank trekt 2.5 miljoen bezoekers en hebben we zo'n half miljoen overnachtingen in Eerbeek. We hebben veel te bieden en dat laten we hier zien.

De opening viel samen met het stoomtreinfestival 'Terug naar toen 2019'. De belangstelling hiervoor overtrof alle verwachtingen. Duizenden bezoekers op de perrons van de VSM en voor het bezoekerscentrum.

Bij het lezen van de tijdlijn kwamen er veel herinneringen boven bij Eerbekenaren. Een aantal van hen bood aan om als vrijwilliger de informatievoorziening aan bezoekers te willen ondersteunen. Bommeljé omarmt dit idee en gaat er een vorm voor zoeken.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: