Logo brummensnieuws.nl

111-de Honing- en Bijenmarkt

EERBEEK -Op 28 september van 10 uur tot 15 uur is de 111-de Honing- en Bijenmarkt rond De Korenmolen in Eerbeek. De markt waar de nieuwe oogst van honing wordt gekeurd en verkocht trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land. Er zal dit jaar weer volop Heide honing en Heide Raathoning te koop zijn. Vorig jaar ontbrak deze honing door de droogte. De Eerbeekse Honingmarkt is juist bekend om de aanvoer van deze zeer bijzondere honing. Er zullen ook weer veel andere bijzondere honingsoorten te proeven en te koop zijn zoals Rode Aalbes honing, Linde honing, Lamsoor honing en nog vele andere bijzondere smaken.

Het publiek kan meekijken bij de officiële honingkeuring en krijgt inzicht in het verschil tussen sjoemel honing en honing waar alleen de natuur aan bijgedragen heeft. Een deskundige onderzoeker van stuifmeel, geeft dit jaar voor het eerst inzicht in deze bijzondere wetenschap; u kunt zelf meekijken door de microscopen en de wondere wereld van de pollenkorrels zien.

Bijen spelen een belangrijke rol in de natuur, daarover vertellen de imkers graag hun verhaal in de Bijenstal en bij de observatie kast. Verder is er volop informatie over onder meer planten en bollen van belang voor insecten, produkten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt. Er zijn weer complete bijenvolkjes te koop voor de beginnende imker.

De oliemolen draait, er zijn vijf en twintig kramen met diverse natuur gerelateerde producten, en voor de kinderen zijn er speciale attracties zoals stokbrood bakken met Scouting, een spannend Bijenspel enzovoort.

De muziek van Fanfare-orkest de Eendracht, de geur van oliebollen en barbecue en de vriendelijke gastvrijheid van de Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement georganiseerd door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 3

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 36: