Logo brummensnieuws.nl

BuitenBios 'Le Grand Bain'

LEUVENHEIM - Voor de derde keer wordt op de prachtige buitenlocatie van basisschool De Rietgors een Buitenbios georganiseerd op vrijdag 20 september om 20.00 uur. Dit jaar met de Franse  komedie LE GRAND BAIN.

Een gezellige aangelegenheid om met je eigen stoeltje, dekentje, hapje en drankje aan te schuiven bij het amfitheater op het grasveld bij de Rietgors. Hoewel de locatie bij de school is, is de film voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. (of  jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene, Nederlandse ondertiteling).

De feelgood film LE GRAND BAIN is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. De film is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is een van de grootste Franse film hits van het afgelopen jaar.

Een groep gedeprimeerde veertigers, allen op de rand van een midlife crisis, besluit het eerste lokale mannenteam synchroon-zwemmers te vormen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Komt allen naar dit jaarlijkse evenement op vrijdag 20 september om 20.00 uur naar het amfitheater van basisschool De Rietgors in Leuvenheim. De kosten zijn €4 voor volwassenen en €1 euro voor jongeren tot 18 jaar. Buitenbios Leuvenheim wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Cultureel Brummen en Leuvenheims Belang. Bij slecht weer in school.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: