Logo brummensnieuws.nl

Ingezonden - World Clean Up Day

Ingezonden - Iedereen kent de PlasticSoup. Die wordt gevormd door miljarden grote en kleine plastic deeltjes, die in de oceaan terecht komen. Via dieren komt dit afval ook in onze voedselketen terecht. Een goed manier om dit tegen te gaan is door ervoor te zorgen dat er geen afval meer op straat terecht komt.

Op 21 september a.s. is het WORLD CLEANUP DAY. Overal op de wereld worden dan acties gehouden om de aandacht te bevestigen op het probleem van zwerfvuil. We gaan dit samen tegen door zoveel mogelijk zwerfvuil op te halen. Wij hebben het initiatief genomen om dat ook in onze gemeente te doen. En wel onder de titel EerbeekSchoon.

In Brummen bestaat al een vrijwilligersgroep Brummentegenzwerfvuil, die maandelijks zwerfvuil opruimen. Deze actie is ervoor om de aandacht ook in Eerbeek op dit probleem te vestigen en een soortgelijke groep ook in Eerbeek te vormen. Natuurlijk willen we dit ook graag voor ons mooie buitengebied.

Groen Links hoopt dat veel mensen deze actie steunen door mee te doen. Verzamelen de 21e om 10.00 uur op het Stuijvenburchplein.
Aanmelden kan via https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ of op groenlinkseerbeekbrummen@gmail.com. Mocht je begaan zijn, maar de 21e niet kunnen, meld je dan ook aan voor een volgende keer. Vele handen maken licht werk.

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: