Logo brummensnieuws.nl

VoorleesExpress van start met tien gezinnen

BRUMMEN - Op 5 september is het nieuwe seizoen gestart van ''twintig weken voorlezen in gezinnen'' met voorlezers van de VoorleesExpress in Bibliotheek Brummen. Dit najaar doen weer tien gezinnen in Eerbeek, Brummen en de kleine kernen mee met het wekelijkse voorlees-bezoek bij hen thuis. De voorlees-vrijwilligers gaan vanaf september naar de gezinnen toe, ze hebben er weer zin in!

Scholing nieuwe vrijwilligers

Alle voorlezers kregen een scholing over Interactief voorlezen met jonge kinderen door jeugdspecialist Jacqueline Terwijn van Bibliotheek West-Achterhoek. Zo vroeg mogelijk met boekjes en gesproken taal beginnen, legt een goede basis voor geletterdheid als de kleuter daarna naar de voorschool of basisschool gaat. Zij blijken een flinke voorsprong te hebben op kinderen met weinig taalaanbod thuis.

Wat doet de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst. Het is bedoeld om kinderen tussen 3 en 9 jaar met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens deze voorlees-momenten genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en over hun favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Plezier met taal staat voorop!

Onderdeel van het voorlees-traject is een bezoek met rondleiding in de lokale Bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas. De ondersteuning is erop gericht om ouders in de loop van de twintig weken de voorlees-routine geleidelijk zelf te laten overnemen. De kinderen krijgen dan het welverdiende voorlees-diploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan de vele gezellige taalmomenten.

Wilt u ook vrijwilliger worden?

Zin om als voorlezer mee te doen met de VoorleesExpress? Komend najaar zijn vooral voorlezers voor Eerbeek van harte welkom. Gezinnen die behoefte hebben aan een vrijwilliger kunnen zich gedurende komend najaar weer aanmelden. Meer info en aanmelden kan via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nlof www.voorleesexpress.nl of bellen met: Bibliotheek Eerbeek (0313 651805) of Brummen (0575 561867).

Meer berichten
 


De oplossing voor week 3

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 36: