Logo brummensnieuws.nl

Lezingen in de bieb

Weekend van de Wetenschap

Jaarlijks kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie tijdens het Weekend van de Wetenschap. Dit jaar krijg je op 5 en 6 oktober een kijkje achter de schermen bij verschillende organisaties en krijg je de kans om echte wetenschappers te ontmoeten, in laboratoria te kijken en mensen aan het werk te zien. Ontdek zelf wat de wonderlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft. Ook bij de Bibliotheek. Want taal is óók wetenschap.

Lezing spreekwoorden en gezegden

Een gegeven paard kijk je niet in de bek, zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens en de beste stuurlui staan altijd aan wal. Dat klinkt allemaal leuk, alleen… wat zeg je nou eigenlijk precies met deze uitdrukkingen?

Spreekwoorden en gezegden

De Nederlandse taal zit vol bijzondere spreekwoorden en opvallende gezegden. We gebruiken ze allemaal, maar hoe zijn ze ooit in onze taal terechtgekomen? Taalliefhebster Mariël Schotpoort neemt je tijdens de lezing spreekwoorden en gezegden mee door de geschiedenis van allerlei zegswijzen. Heeft Aagje echt bestaan en hoe nieuwsgierig was ze dan? Lagen er vaak oude koeien in de sloot? En hoe zit het eigenlijk met die zwaluwen en de zomer? Leer de verhalen achter al deze spreekwoorden kennen tijdens deze lezing in het Weekend van de Wetenschap!

Weekend van de Wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober laat iedereen kennismaken met de wereld van wetenschap en techniek. Bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea openen hun deuren dit weekend voor iedereen. De Bibliotheek doet graag mee en laat jou kennismaken met de geschiedenis van taal.

Praktische informatie

De lezing Spreekwoorden en Gezegden vindt plaats op woensdagavond 9 oktober in de Bibliotheek in Eerbeek. De lezing begint om 20.00 uur. Leden van de Bibliotheek betalen € 4,-, voor niet-leden is de toegang € 6,-. Dit in inclusief koffie/thee.

Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: