Logo brummensnieuws.nl

Van carnavalspaard naar eenhoorn

BRUMMEN - De in Loil geboren Trees Lanters woont sinds enige tijd aan de Knoevenoordstraat in Brummen. In haar achtertuin staat een bijzonder kunstwerk, een levensgrote eenhoorn. Het kunstwerk zag het levenslicht als paard en reed jaren geleden mee in de carnavalsoptocht in Braamt. Na bewezen diensten werd de eigenaar haar na enige tijd zat en wilde ervan af. Trees zag de creatieve mogelijkheden en nam het paard over. Sinds enige jaren is het mythische wezen de eenhoorn heel populair bij met name jonge meisjes, de film 'Verschrikkelijke Ikke' heeft hierin een rol gespeeld.

Aanleiding voor Trees om haar paard te transformeren. Met botenverf, haar van carnavalspruiken en glittersteentjes ging ze aan de slag. Het wezen werd op een verrijdbaar onderstel geplaatst zodat het vervoerbaar is.

Afgelopen zaterdag gingen Trees en haar dochter met de eenhoorn naar het Mechteld ten Ham weekeinde in 's Heerenberg. Het bosperceel achter kasteel Huis Bergh was het Fluisterwoud geworden, een sprookjeswereld voor kinderen. Aangekleed als echte prinsessen lieten ze de kinderen plaatsnemen op de eenhoorn voor een foto. "Die verbazing en verwondering op de gezichtjes van die kinderen, daar doe ik het voor" zegt Trees. Ze wil haar eenhoorn niet commercieel inzetten maar juist kinderen die het wat minder getroffen hebben of ziek zijn, wil ze graag nog zo'n magische beleving geven. 

Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: