Afbeelding

Eén avond, twee fora én besluitvormende raadsvergadering

Gemeentenieuws

Brummen/Eerbeek – Op donderdagavond 5 september bent u vanaf 20.00 uur van harte welkom om de raadsfora van de gemeenteraad bij te wonen in het Brummense gemeentehuis. Aansluitend op beide raadsfora is er een kleine schorsing voor fractieberaad en start vervolgens een korte besluitvormende raadsvergadering. Over welke onderwerpen er op dat moment concreet een besluit wordt genomen hangt af van de uitkomsten van de fora van eerder die avond. Onderwerpen waarover de gemeenteraad nog verder met elkaar in debat wil, worden op de agenda gezet van de reguliere besluitvormende raadsvergadering op 19 september. Onderwerpen waarvoor dit niet het geval is, worden direct op donderdagavond 5 september als hamerstuk behandeld en besloten.

Op de gemeentelijke website www.brummen.nl kunt u lezen welke onderwerpen aan bod komen tijdens de beide raadsfora. Beschikt u niet over een computer, dan kunt u binnenkort een gratis exemplaar van de agenda en bijbehorende voorstellen afhalen bij het Brummense gemeentehuis en het Servicepunt in Eerbeek. Wilt u meepraten tijdens een forum? Dan kan dit over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten? Meld dit dan vooraf bij de raadsgriffie. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Forum Ruimte

Naast vaste agendapunten zoals de vragenronde, informatie van de portefeuillehouders, ingekomen post en ter kennisname stukken staan er nog zes inhoudelijke raadsvoorstellen op de agenda van het forum Ruimte. Zo komt de overdracht van dierenweide Park 't Goor aan bod, evenals de startnotitie voor de regionale energiestrategie (RES). Ook buigt de raad zich over het voorstel om energiecoaches in te gaan zetten. Aan bod komen ook de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Brummen voor zover het gaat om het parkeerterrein Koppelenburg en de grondexploitaties voor woningbouw voor de voormalige schoollocaties Krullevaar en Oecumenische school in Brummen. Tot slot bespreekt de raad het voorstel voor een nieuwe woonagenda voor de periode 2019-2023.

Forum Samenleving/Bestuur/Financiën

Naast de vaste agendapunten staan er in dit gecombineerde forum vijf inhoudelijke raadsvoorstellen op de agenda. Zo bespreekt de raad de verordening voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang als één van beide ouders op basis van sociaal medische indicatie tijdelijk niet op de kinderen kan passen. Ook het communicatiebeleidsplan en de verordening die de rechtspositie van raads- en commissieleden regelt, komt aan bod. Verder bespreekt de raad het verzoek om een lening voor BrummenEnergie. Het vijfde onderwerp op de agenda is het vergaderschema van de gemeenteraad voor volgend jaar.

Besluitvorming

Aansluitend aan de beide raadsfora neemt de gemeenteraad besluiten over maximaal twaalf onderwerpen. Elf hiervan zijn de raadsvoorstellen die op de agenda van de beide fora staan. Deze onderwerpen komen echter te vervallen wanneer in het forum wordt aangegeven dat besluitvorming wordt doorgeschoven naar 19 september 2019. Daarnaast staan er nog twee moties op de agenda van de raad. Het zijn moties uit de perspectiefnota-vergadering van juni dit jaar, waarbij de stemmen staakten. Dit betekent dat deze moties nu opnieuw in stemming worden gebracht.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 minuten geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 16 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 29 minuten geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 47 minuten geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 2 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 2 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 2 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 2 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 3 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 3 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 3 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 3 uur geleden