Logo brummensnieuws.nl

Openingsweekend Bezoekers- en Informatiecentrum Station Eerbeek

EERBEEK - Het weekend van 7 en 8 september staat bol van activiteiten in combinatie met 'Terug naar Toen'. Zoals: Kleedjesmarkt Kofferbakverkoop Stoombraderie en Eerpizza op het station en perron. Het station Eerbeek wordt op 6 september officieel geopend voor treinreizigers, toeristen en inwoners.

De zomer is gebruikt om het station in te richten en te onderzoeken of het meerwaarde biedt voor de toerist. Dat is zeker zo gebleken. Vooral op de maandag, vrijdag en zondag is het er enorm druk. 100-150 mensen komen per dag met de trein uit Beekbergen en stappen uit in Eerbeek. In het bezoekerscentrum krijgt men in 20 minuten een Eerbeek-Loenen Experience. De stichting ter promotie van het toerisme, Visit Brummen Eerbeek, en de Industrie Kern Eerbeek-Loenen hebben een wand van 15 meter laten maken met daarbij de historie, het heden en de toekomst van het gebied in een tijdlijn weergegeven. Wie weet bijvoorbeeld wie Max Weber was? Hoeveel molens Eerbeek en Loenen hebben gehad? Wie was Jan Mankes? Wat gebeurde er in de oorlog in Eerbeek en Loenen? De toerist kan daarbij kiezen uit regionale en lokale toeristische informatie. Wat kan ik hier doen, welke evenementen zijn er? Waar kan ik een Veluwescooter huren? Het centrum van Eerbeek gaat daarmee voor de toekomst een start- rust- en eindpunt worden voor de (trein)toeristen en mensen die activiteiten willen ondernemen. Zo zijn er diverse arrangementen in de maak waarbij de omgeving betrokken wordt. Bijvoorbeeld met de plaatselijke horeca.

Op 7 en 8 september kan iedereen kennis komen maken met het Bezoekers- en Informatiecentrum Station Eerbeek. Tegelijkertijd vindt er het evenement 'Terug naar Toen' plaats. Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden. In Beekbergen, Loenen en Eerbeek zijn er diverse activiteiten. De trein zal regelmatig starten en terugkeren in Eerbeek.

Activiteiten.

Er wordt een aantal activiteiten georganiseerd zoals op zaterdag de 7e een kofferbakverkoop en kleedjesmarkt van 12.00-16.00 uur. Deelname aan de verkoop is gratis. Bij aanhoudende regen zal het evenement niet door gaan.

Vanaf 17.00 uur is er Eerpizza op het perron. In een ongekende sfeer onbeperkt pizza eten met als specialiteit de Eerpizza Perroni en de Eerpizza Stationi. Deelname aan Eerpizza kost voor kinderen 9 t/m 12 jaar € 10,00 en vanaf 13 jaar € 15,00. Drankjes moeten apart afgerekend worden. Tickets en reserveren kan bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek.

Op zondag 8 september is er de traditionele Stoombraderie op het station Eerbeek van 12.00-17.00 uur. In het verleden ook een groot succes en passend in het decor van voorbijkomende treinen. Ook kan er gezellig met een hapje en een drankje naar de voorbijkomende treinen gekeken worden op het perron.

Het is mogelijk om het bezoekers- en informatiecentrum te gebruiken/huren voor diverse activiteiten. Denk aan een startpunt voor wandelingen, vergaderingen, educatie, film, oud-Hollandse spelen, kindermiddag, sport en spel. Ook is het mogelijk om diverse arrangementen samen te stellen.

Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden bij Boekhandel Hendriks Eerbeek. 0313-651282 info@hendriks-boekkantoor.nl

Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: