Logo brummensnieuws.nl

'Capharnaüm' bij Brummense Buiten Bios

BRUMMEN - Met de vertoning van de prachtige Libanees/Amerikaanse speelfilm 'Capharnaüm' op donderdag 29 augustus sluit de  Brummense Buitenbios haar vijftiende buitenseizoen. Een gedeelte van het park 't Goor in Brummen wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop.  Het programma vindt plaats in de buitenlucht, de film begint om 20.45 uur en de entree is € 4,-. 

In het eerste weekend van november viert de Buitenbios haar 15de jubileum met de vertoning van vier filmklassiekers op speciale binnenlocaties onder de titel 'De Brummense Binnenste Buiten Bios.

Capharnaüm

De voor een Oscar genomineerde speelfilm onder regie van Nadine Labaki vertelt het hartverscheurende en prachtig verfilmde verhaal van Zain. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.Vooral het spel van de twee jeugdige hoofdrolspelers, Zain Al Rafeea en Boluwatife Treasure Bankole, is zeer overtuigend en ontroerend.

Brummense Buiten Bios

De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen de basisschool 'het P@rk' en het dierenpark 't Goor.  Het is uitdrukkelijk geen 'drive-in bioscoop' maar meer een 'sit-in bioscoop'. Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, er van uit gaande dat men zelf wat mee neemt. De toegang bedraagt € 4,-.
De Brummense Buiten Bios wordt mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren en door een bijdrage van de 'Culturele Stichting Gemeente Brummen'.

Informatie

Voor informatie over het doorgaan van de film i.v.m. het weer kan men op 29 augustus bellen naar 06-23380958 of kijken op de site www.brummensebuitenbios.nl .  Op deze site is meer informatie over de Brummense Buiten Bios en de speelfilm te vinden. Men kan zelfs een trailer bekijken als kort voorproefje voor de echte vertoning.  Verdere informatie is er ook bij de organisatie : Rudie van den Berg 0575-565037 of Theo van Enckevort 0575-561983.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: