Afbeelding

'Capharnaüm' bij Brummense Buiten Bios

Algemeen

BRUMMEN - Met de vertoning van de prachtige Libanees/Amerikaanse speelfilm 'Capharnaüm' op donderdag 29 augustus sluit de  Brummense Buitenbios haar vijftiende buitenseizoen. Een gedeelte van het park 't Goor in Brummen wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop.  Het programma vindt plaats in de buitenlucht, de film begint om 20.45 uur en de entree is € 4,-. 

In het eerste weekend van november viert de Buitenbios haar 15de jubileum met de vertoning van vier filmklassiekers op speciale binnenlocaties onder de titel 'De Brummense Binnenste Buiten Bios.

Capharnaüm

De voor een Oscar genomineerde speelfilm onder regie van Nadine Labaki vertelt het hartverscheurende en prachtig verfilmde verhaal van Zain. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.Vooral het spel van de twee jeugdige hoofdrolspelers, Zain Al Rafeea en Boluwatife Treasure Bankole, is zeer overtuigend en ontroerend.

Brummense Buiten Bios

De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen de basisschool 'het P@rk' en het dierenpark 't Goor.  Het is uitdrukkelijk geen 'drive-in bioscoop' maar meer een 'sit-in bioscoop'. Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, er van uit gaande dat men zelf wat mee neemt. De toegang bedraagt € 4,-.
De Brummense Buiten Bios wordt mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren en door een bijdrage van de 'Culturele Stichting Gemeente Brummen'.

Informatie

Voor informatie over het doorgaan van de film i.v.m. het weer kan men op 29 augustus bellen naar 06-23380958 of kijken op de site www.brummensebuitenbios.nl .  Op deze site is meer informatie over de Brummense Buiten Bios en de speelfilm te vinden. Men kan zelfs een trailer bekijken als kort voorproefje voor de echte vertoning.  Verdere informatie is er ook bij de organisatie : Rudie van den Berg 0575-565037 of Theo van Enckevort 0575-561983.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen gisteren
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen gisteren
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen gisteren
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns gisteren
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 19 apr, 14:29
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 19 apr, 14:25
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 19 apr, 14:22
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 19 apr, 14:00