Logo brummensnieuws.nl

Joop Breukink Fokker van het jaar Gelderland

BRUMMEN - Met vijf fokproducten in de baan werd Joop Breukink op de CK Gelderland verrast met de huldiging tot Gelderse Fokker van het Jaar 2019. Bas van den Burg presenteerde de Eldorado van de Zeshoek zoon Gatekeeper JB, die recent zijn internationale spring carrière is begonnen in het 1.45m. Neef Edwin Breukink reed Joyfull JB v. Elsalvador en dochter Yvonne Breukink reed Keep in Mind JB v. Berlin. Ook kwamen het eerder al op de veulenkeuring voorgebrachte Its Otto veulen en zijn moeder Challenge JB in de baan. Uit de fokkerij van Breukink zijn al meerdere internationale springpaarden en een KWPN goedgekeurde hengst voortgekomen. Onder andere met de Amarie v. Le Mexico bouwde Breukink een succesvolle stam op. De merrie werd succesvol uitgebracht door dochter Yvonne en later verkocht, waarna ze terug zou keren voor de fokkerij. Dat bleek een slimme zet, want vervolgens fokte de Gelderse Fokker van het jaar nog 4 internationale springpaarden uit de merrie, waarvan 2 Grand Prix hebben gelopen. Het hoogst haalbare.

Naast deze lijn is Joop Breukink zijn fokkerij gaan uitbreiden met andere bloedlijnen. Zo gaf Ruberlina v. Corland meerdere goede paarden waarbij o.a. een AES goedgekeurde hengst Blackmail JB en de merrie Glocks Ambelina JB op het hoogste niveau internationaal heeft gepresteerd.

Verder heeft Joop Its Otto gefokt, de goedgekeurde hengst van het KWPN.

Wie wel eens langs de hazenberg heeft gefietst, ziet in elke wei wel een paard en dat er elk jaar nieuwe veulens worden geboren, die mogelijk uitgroeien tot nieuwe fantastische sportpaarden.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: