Logo brummensnieuws.nl

CJW Zomerkamp was één groot feest

BRUMMEN - Het was vermoedelijk het warmste zomerkamp ooit, maar wat was het een feestje. Elk jaar vindt in de bossen van Zeddam een zomerkamp plaats, georganiseerd door CJW, een vereniging draaiende op vrijwilligers. Dit jaar was het thema 'elke dag een feestje', iedereens verjaardag werd gevierd en bijna alle feestdagen van het jaar kwamen voorbij.

De eerste week van de zomervakantie begon voor 113 kinderen uit Brummen en omstreken met een fantastisch zomerkamp. De jongsten (6 t/m 9 jaar) gingen een weekendje mee, en de ouderen (10 t/m 17 jaar) een week. Tijdens het kamp werd in tenten geslapen en werden dagelijks verschillende activiteiten gedaan zoals speurtochten en creatieve en strategische spellen.

In verband met de extreme temperaturen werd het spelprogramma dagelijks aangepast. Tochten werden ingekort en zoveel mogelijk door schaduw gelopen; spelletjes die normaal gesproken om snelheid gingen werden nu in een rustig tempo gedaan. De jaarlijkse voetbalwedstrijd op een open veld werd geschrapt en vervangen door een middag met waterspelletjes in het bos. Uiteraard was er verder veel aandacht voor genoeg water blijven drinken en goed insmeren met zonnebrand. Door deze aanpassingen kon het kamp met succes gecontinueerd worden. CJW is trots op de flexibiliteit van al haar vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: