Logo brummensnieuws.nl

Nog niet genoeg bijeen voor opknappen viaduct

BRUMMEN - Het eerste ontwerp van het kunstproject, dat het viaduct onder de N348 gaat sieren, is alweer een beetje aangepast. Rosalie de Graaf (streetart kunstenares) staat al te popelen om aan de slag te gaan met haar spuitbussen. Op dit moment is het benodigde bedrag nog niet helemaal binnen.

De crowdfunding loopt nog door tot 18 augustus via www.voorjebuurt.nl/kuntstprojectviaduct. Via deze link kan iedereen die mee wil helpen, een donatie doen. "Naast de crowdfunding zijn er ook andere fondsen en partijen die het project ondersteunen. Dus we zijn een heel eind, maar alle beetjes zijn nog welkom," aldus Chris Frencken van de werkgroep en initiatiefnemer tot het opfleuren van het saaie viaduct aan de Cortenoeverseweg in Brummen.

Nog veel werk

Voordat de uiteindelijke start kan worden gemaakt, zal er eerst een schoonmaakbeurt moeten plaatsvinden van de muren en de pilaren. Zoals het er op dit moment voorstaat, zou men snel na de kermis eind augustus, kunnen starten met deze schoonmaakwerkzaamheden. Volgende week wordt de verdere planning bepaald over de rest van de werkzaamheden.

Doneren

Via de hierboven beschreven link kunt u nog steeds doneren. Daarmee is het mogelijk een item te adopteren zoals een hond of luchtballonnen. Deze zullen onderdeel uitmaken van het kunstwerk. Wat is nou leuker om zo deel uit te maken van dit project onder het in Brummen zeer bekende viaduct?

Werkgroep

Het initiatief voor het opfleuren kwam in eerste instantie van Chris Frencken en de Dorpsraad heeft het vervolgens geheel omarmd en is er een werkgroep opgezet. Samen zetten zij zich in om het geheel voor elkaar te krijgen en hebben nu bijna hun doel bereikt. De Graag hebben zij bereid gevonden zich uit te leven met haar spuitbussen. En als er eenmaal een mooie schildering staat, is het een ongeschreven wet onder de makers van graffiti, dat niemand er meer iets overheen zal zetten. Om daar ook echt zeker van te zijn, zal er tevens een antigraffiti laag worden aangebracht.

Kunstwerk en gedicht

Het opknappen van het viaduct bestaat overigens niet alleen uit het aanbrengen van het kunstwerk aan één kant van de doorgang onder de N348. Aan de andere kant komt namelijk de tekst van een gedicht van EVA, de dorpsdichter van de gemeente Brummen. Naar aanleiding van haar gedicht is het ontwerp gemaakt door De Graaf. Hopelijk duurt het niet lang voor de saaie doorgang is opgefleurd en iedereen die hier langskomt, er van kan genieten. Ook de rest van het gebied zal op een later tijdstip nog worden aangepakt.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: