Logo brummensnieuws.nl

Buitenschoolse opvang in Hallse basisschool

HALL - Het gaat goed met basisschool De Vossestaart in Hall. De sombere prognose van een aantal jaren geleden dat de school, met toen nog maar 42 leerlingen, geen toekomst meer zou hebben is niet uitgekomen. Het nieuwe onderwijsconcept 'Bewegend leren' blijkt goed aan te slaan.

Er zijn nu 60 leerlingen en de behoefte aan buitenschoolse opvang (BSO) groeit. Kinderen konden tot  nu toe terecht bij het naast de school gelegen particuliere gastoudergezin Hallo Kids. Maar het aantal plaatsen daar is beperkt en komend schooljaar kan men niet voldoen aan de vraag. De school gaat daarom haar verplichting tot buitenschoolse opvang inlossen.

Directeur Nanda de Wit is blij met de ontwikkeling. "In de groei van het aantal leerlingen zien wij de bevestiging dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. De kleine klassen zijn ons sterke punt geworden waarbij het 'bewegend leren' perfect past."

De BSO gaat in het nieuwe schooljaar van start en zal onderdak vinden in het peuterlokaal. Al het meubilair en de spelmaterialen zijn er dus al. Wel moeten de gemeente en de GGD nog goedkeuring geven. Zij kijken naar de veiligheid, hygiëne en de speelmogelijkheden van het lokaal. Er wordt door Stichting Archipel, waar De Vossestaart bestuurlijk onder valt, een pedagogisch medewerker aangesteld. De BSO komt er in eerste instantie voor één jaar, daarna wordt per jaar de behoefte getoetst. Maar gezien het aantal pasgeboren baby's en de verwachte bouw van 24 starterswoningen in het dorp maakt De Wit zich geen zorgen.

Het team oriënteert zich ook op de herstart van de peuterspeelzaal. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen zo een aantal dagdelen, spelenderwijs kennismaken met school. "Hierbij voelen we ons erg gesteund door een aantal jonge moeders die hun kroost het liefst op één vertrouwd adres onder brengen. Zij denken met ons mee om dat te kunnen realiseren."

Gastouder Henriëtte van Asselt van Hallo Kids juicht de initiatieven toe. "De contacten met school zijn altijd heel goed geweest. We weten van elkaar wat de mogelijkheden zijn en waar nodig helpen we elkaar. Zo wordt de eindmusical van groep acht altijd hier onder de kapschuur opgevoerd en gaan wij weleens op bezoek om een glaasje ranja te drinken. Met de nieuwe mogelijkheden om kinderen van werkende ouders goed op te vangen voorzien we samen in een behoefte. We zijn geen concurrenten van elkaar, we willen beiden wat het beste is voor de kinderen."

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: