Logo brummensnieuws.nl

Buienstraten welkome beregening!

REGIO - Vanaf vandaag (vrijdag) trekken 'buienstraten' wellicht over Oost-Nederland. Buienstraten gaan gepaard met heel veel regen en onweer. Overigens een welkome beregening voor de veel te droge akkers in het oosten, die op dit moment als de droogste van Nederland bekend staan. Het watertekort is meer dan 200 mm.

Juist in het oosten worden met name vrijdag, in de loop van de dag, talrijke buien verwacht met kans op wateroverlast. Een lagedrukgebied in de omgeving van Nederland levert op dit moment wisselend bewolkt weer. Daarnaast is er een vrij onstabiele atmosfeer boven ons. Vrijdag breekt zo nu en dan de zon door, maar in de onstabiliteit van de lucht ontstaan zeer zware buien. De verwachting is dat de buien van west naar oost over het land zullen gaan trekken.

Door de vrij warme temperaturen op vrijdag, zal de kans op flinke buien toenemen met kans op onweer. En door de zwakke tot matige westenwind zullen deze in een zogeheten 'buienstraten' over het oosten van het land trekken. Met als gevolg veel regen wellicht met wateroverlast. Neerslagsommen van 8 tot 25 mm zullen niet ontbreken, maar plaatselijk kan er meer dan 40 mm water naar beneden vallen. Niemand weet hoeveel regen er precies komt, maar dat het plaatselijk om grote hoeveelheden kan gaan is wel duidelijk.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: