Logo brummensnieuws.nl

Van buurtjes naar 50 jarig paar

Jan en Marian Holtslag-van Tilburg met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf
Jan en Marian Holtslag-van Tilburg met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf

HALL - Van verre is te zien dat het feest is aan de Vosstraat in Hall. De heg langs het huis is door de buurt versierd met rood en witte roosjes. Achter de voormalige boerderij staat een grote feesttent waar die dag het 50 jarig huwelijksfeest van Jan (71jr) en Marian (69jr) Holtslag-van Tilburg wordt gevierd.

Ze praten honderduit over hun leven tot nu toe. Vroeger waren ze buren, maar omdat Jan zich meer met de buurjongens ophield, duurde het tot een bruiloftsfeest dat zij elkaar ook echt leerden kennen. Die bruiloft was overigens geen echte bruiloft. Eén van de buurjongens moest ook maar eens trouwen, vond men. Dus werd een heus feest georganiseerd, tot trouwceremonie aan toe. Een gezellig feest met een nog gezelligere aanloop en dat is het moment geweest dat zij elkaar goed hebben leren kennen.

Het paar nam al jong de boerderij over vanwege ziekte van zijn vader, kregen 2 zoons en later ook 2 kleinkinderen. Na enige tijd werd tevens de boerderij van haar ouders overgenomen en daar boert nu zoon Manfred en schoondochter. Vroeger hadden zij eerst melkkoeien, daarna zeugen en tuinbouw. Toen Jan 65 jaar werd, stopten zij met de boerderij. Zij maakten zich hard voor de restauratie van de kerk in Hall en doen veel vrijwilligerswerk met ouderen. Marian doet aan linedance in Leuvenheim.

Op de heuglijke dag is met de buren en familie een gezellig feestje gevierd in de grote tent achter het huis.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: