Logo brummensnieuws.nl

Wat trekt toeristen naar Eerbeek

Wandelaarsters Jo Diks en Annelies Coolen bekijken de route van het Leuvensche Pad. Foto: Marion Verhaaf
Wandelaarsters Jo Diks en Annelies Coolen bekijken de route van het Leuvensche Pad. Foto: Marion Verhaaf

REGIO - In de vakantieperiode trekken toeristen niet alleen naar het warmere buitenland. Ook onze regio mag zich verblijden met hun komst. Maar wat trekt hen nu hierheen? U kunt het antwoord zelf al haast raden.

Vanuit het mooie Bocholtz (Limburg) komt de familie de Koning al 5 jaar naar het vakantiepark in Eerbeek. Tante Selle gaat dan ook altijd mee en ook opa en oma komen straks nog bij hen op bezoek. Lis (6jr) en Jef (8jr) vinden het super om hier in de omgeving te fietsen, Lis helemaal op haar net nieuwe fiets. "Dit is zo'n mooie omgeving," zegt Jef. "Limburg is ook mooi hoor, maar hier is er veel bos en straks gaan we naar de waterval in Loenen!" Petra en Rick de Koning vertellen dat zij in Eerbeek voor zichzelf net fietsen hebben gehuurd, bij de boekhandel. "Het mooie hier, is dat er veel veilig fietsroutes zijn en er ook voor de kinderen heel veel te doen is. Het is ook nog eens een schitterende omgeving, wat wil je nog meer?"

Wandelen langs de IJssel

Bij de ingang van Brummen, vanaf het pontje, wandelen Jo Diks en Annelies Coolen, zij komen uit Uden en Nuenen. Met een fietskaart in de hand en een regencape aan, volgden zij de IJssel vanuit Dieren. "Heerlijk wandelen langs het water, het kabbelen horen en de rivier ruiken! Zet ons niet in een bos, daar horen wij echt niet thuis! Hier is het zo mooi!" En ook al regende het die dag, dat deerde de beide dames in het geheel niet.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: