Logo brummensnieuws.nl

Concordia eind oktober gezellig dorpscafé.

BRUMMEN - De verbouwing van Concordia is uitgesteld tot na de kermis. Dit om te voorkomen dat er onder tijdsdruk gewerkt moet worden en zaken niet goed aangepakt kunnen worden.

Als alles meezit zal Brummen eind oktober weer een gezellig dorpscafé hebben.

Dat is althans de verwachting van Gerben Wechgelaer, één van de huurders én toekomstig uitbater van Concordia. Met Johan de Hoop, Jan Dragt en Theo van Enckevort van De Vroolijke Frans heeft hij het monumentale pand gehuurd van Grolsch. Er wordt al enige tijd gesproken over de verbouwing en dat wordt een hele klus. Zo moet er een nieuwe toiletgroep komen en dubbel glas gezet worden in het cafégedeelte. Om de zaal geschikt te maken voor live muziek moeten er aanpassingen gedaan worden voor een betere akoestiek. De buitenkant blijft zoals het is, alleen het terras zal mooier aangekleed worden.

Het pand is nu helemaal leeg. De bedoeling is dat er een stuk van de zaal bij het café aangetrokken kan worden. Daar kunnen dan activiteiten plaatsvinden zoals darten en poolbiljarten en dit zal het café dan ook geschikt maken om kroegfeestjes te organiseren. Het toneel zal intact blijven. Het gedeelte met de kegelbanen is apart, dit is door Grolsch verhuurd aan derden. Verenigingen zijn ook welkom, alles is bespreekbaar. Er komt geen restaurantfunctie, maar kleine snacks of een kaasplankje behoren tot de mogelijkheden.

De wens van Wechgelaer is om een gezellig dorpscafé te runnen. "Een plek om uit te gaan, een biertje te drinken, ruimte voor activiteiten en veel live muziek."

De buren zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de plannen. Over het algemeen hebben zij positief gereageerd, maar er bestaat ook angst voor overlast. "En dat begrijp ik volkomen", zegt Gerben. "Dat komt hoofdzakelijk door het rookverbod. Rookruimtes zijn niet meer toegestaan dus de cafébezoekers moeten naar buiten. Ik zal mijn gasten dringend vragen daar rekening mee te houden, want een goede relatie met de buren is erg belangrijk."

In eerste instantie zal Concordia alleen in het weekend opengaan, ook overdag, van vrijdag tot en met zondag. Maar nu eerst de organisatie van de kermis, van 23 t/m 26 augustus. Ook dit doet hij samen met 'de drie Fransen' en hierbij kunnen de heren rekenen op de steun en expertise van voormalig eigenaar Harry Timmer.

Gevraagd naar zijn droom voor volgend jaar deze tijd; "Ik hoop dat de mensen ook na de kermis de weg hierheen zullen vinden, dat het een mooie onderneming is met de loop er goed in."

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: