Logo brummensnieuws.nl
Een impressie van de wijk zoals die er ongeveer uit gaat zien
Een impressie van de wijk zoals die er ongeveer uit gaat zien

Start bouw woningen Hall begin 2020

HALL - De ontwikkeling van 24 woningen op een perceel tussen de Dorpsstraat en de Domineeskamp is af. Als alles meezit kunnen de eerste palen begin volgend jaar de grond in.

De dreigende sluiting van basisschool De Vossestaart was eind 2015 aanleiding voor een groep Hallenaren om in actie te komen. Stichting Hall Leeft werd opgericht met als doel de leefbaarheid in het dorp in stand te houden en de school was daarbij het belangrijkste speerpunt.

Omdat de veelal vrijstaande koopwoningen in Hall onbetaalbaar zijn voor jonge gezinnen werd bij de gemeente aangedrongen op de bouw van starterswoningen. Zij waren echter gebonden aan het bouwcontingent maar verantwoordelijk wethouder Eef van Ooijen zegde wel zijn steun toe mits er een goed onderbouwd plan op tafel zou komen waarbij voor alle huizen een koper gevonden was.

Daarom werd Stichting Hall Bouwt opgericht, negen mensen uit Hall en Tonden met expertise in de bouwwereld en projectontwikkeling, die geheel belangeloos aan de slag ging. De eigenaar van het perceel was bereid tot verkoop en potentiele huizenkopers werden al snel gevonden.

Met Dijkhof Bouw uit Klarenbeek werd het plan De Wheemekamp ontwikkeld, 24 woningen in een prijsklasse vanaf €180.000 voor een tussenwoning en vanaf € 220.000 voor een hoekwoning. Levensbestendige woningen met vrijwel alle energiebesparende maatregelen. De jeugd heeft weer toekomst in Hall!

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: