Logo brummensnieuws.nl

Straatspeeldag valt in het water

Drijfnat van de stormbaan afglijden in Eerbeek. Foto: Marion Verhaaf
Drijfnat van de stormbaan afglijden in Eerbeek. Foto: Marion Verhaaf

EERBEEK/ BRUMMEN – De Nationale Straatspeeldag werd in Eerbeek en Brummen georganiseerd door Stichting Sportkompas. Alles stond klaar, een stormbaan, de pannakooi en de tobbedansbaan. Het enige dat zij als organisatie niet in de hand hadden, was het weer. Op het moment dat het evenement zou gaan starten, kwam de regen met bakken uit de hemel vallen.

Een aantal kinderen had zich woensdag verzameld op het schoolplein bij De Enk/C. van Leeuwenschool in Eerbeek en de Pancratiusschool in Brummen, om daar te genieten van de vele spelen die opgesteld stonden.

Felle regenbuien

Helaas gooiden de voorspellingen roet in het eten. Eerst sprak men nog over een natte ochtend en droge middag, maar al snel werd duidelijk dat dit niet het geval zou zijn.

Toen het evenement in beide plaatsen rond 14.00 uur zou beginnen, regende het volop!

Er werd besloten alles af te gelasten en op te ruimen. In Eerbeek bleef de stormbaan nog even staan. Daar maakten een aantal kinderen dan ook nog dankbaar gebruik van. In zwembroek, of sommige toch in de gewone kleding en blote voeten, gleed menigeen toch lekker van de baan af. Om vervolgens weer door middel van de touwladder omhoog te klimmen en nogmaals naar beneden te gaan.

"Heel jammer," zei Lotte van der Wiel van Stichting Sportkompas. "Maar het is niet anders, volgend jaar beter!"

Een beetje wrang was het dan ook, dat na 15.30 uur de lucht opklaarde en zelfs het zonnetje nog doorkwam.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 41:

ZELDZAAMHEIDDe oplossing voor week 36: