Logo brummensnieuws.nl

D.E.S. Muzemarkt al in voorbereiding.

Veiling al jaren de grote publiekstrekker in de pastorietuin.

HALL - Op 6 juli organiseert muziekvereniging D.E.S. voor de 44ste keer haar jaarlijkse muzemarkt. In de sfeervolle pastorietuin aan de Dorpsstraat zullen de kramen weer volstaan met alles wat het midden houdt tussen kunst en kitsch. Op de stoep staan elk jaar al veel mensen te wachten tot de markt om 10.00u open gaat. Koopjesjagers en liefhebbers van snuisterijen weten dat ze er vroeg bij moeten zijn.

Een grote sortering boeken, potten en pannen, elektronica, meubilair en perkplanten zullen weer van eigenaar wisselen. De kwaliteit van de koopwaar is de laatste jaren sterk verbeterd. Om hoge afvoerkosten te voorkomen wordt het aanbod strenger geselecteerd. De mooiste spullen worden 's middags vanaf 14.30u bij opbod verkocht op de veiling. Veilingmeester Henry Leeflang zal op zijn ongeëvenaarde wijze de 'pareltjes' aan de man brengen. Antiek, huisraad uit grootmoeders tijd, nostalgische werktuigen en geëmailleerde keukenartikelen. En vaak ook 'collectors items', zoals strip- of oude schoolboeken. Bij ontruimingen van huizen gaan inboedels vaak naar een kringloopwinkel, maar dit jaar zijn er een aantal inboedels aan de muziekvereniging gegund. De voorraadschuur staat dus al behoorlijk vol, maar mocht u nog iets bruikbaars kwijt willen dan kan dat gehaald worden.

Voor de muziekvereniging is de markt een grote bron van inkomsten. Van de opbrengst worden nieuwe instrumenten aangeschaft en lessen verzorgd. Dit jaar hoopt men iets extra's te genereren voor het 75- jarig jubileum volgend jaar. Het weekend van 30 en 31 mei zal dit feest met het hele dorp gevierd gaan worden. Natuurlijk zal het 'rad van fortuin' weer vele rondjes draaien en is er een grote verloting. Ook de verjaardagskalender met foto's van de mooiste Hallse plekjes zal te koop zijn. Het schoolorkest zal een presentatie geven van hetgeen ze het afgelopen jaar geleerd hebben.

Via het programma Suc6 met DES krijgen de leerlingen van de Vossestaart muziekles en leren zij verschillende instrumenten te bespelen.  Kinderen kunnen op de muzemarkt aan verschillende activiteiten meedoen. Je kunt je laten schminken, met een windbuks schieten of je uitleven op het springkussen. En met een klein beetje zakgeld kun je toch iets leuks kopen.

Om na de veiling de sfeer nog wat langer vast te houden wordt de barbecue aangestoken. Voor €10,- kunt u een gevarieerd vleespakketje kopen. Opgave hiervoor is noodzakelijk en kan bij Sandra Schotpoort; 0575-560322

Meer berichten
 


De oplossing voor week 41:

ZELDZAAMHEIDDe oplossing voor week 36: