Logo brummensnieuws.nl
Archieffoto van Dik Koopman en Irene Michielsen
Archieffoto van Dik Koopman en Irene Michielsen

Sportief voor het goede doel

Archieffoto van Dik Koopman en Irene Michielsen
Archieffoto van Dik Koopman en Irene Michielsen

Brummen/Tonden – Tochten voor het goede doel, u kent ze vast. Zoals de Roparun en de Tristan Hoffman Challenge. Beide evenementen hebben deelnemers uit ons gebied. Zo gaat Jacco Verhaaf (Brummen) mee met de eerste tocht als begeleidend fietser. Dik Koopman en zijn partner Irene Michielsen (Tonden) nemen deel aan de tweede, waarbij zij de Col d'Aubisque op gaan. Zo halen alle drie geld op voor goede doelen. – Verhaaf is op vrijdag 7 juni vertrokken met de Achterhoekrunners met de bus naar Hamburg. Daarvandaan starten zij met hun tocht naar Rotterdam. Het is een estafetteloop met als doel, geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Er zijn elk jaar meer dan 300 teams met lopers en fietsers op de route van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Verhaaf is begeleidend fietser en houdt het tempo aan van de lopers.

Doorkomst Zutphen, Empe en Loenen

Op hun tocht naar Rotterdam zullen zij ook in deze regio voorbij komen. Zondag 9 juni komen zij in de avonduren door Zutphen, waar zij elk jaar nog onthaald zijn met een groot feest. Via de Hoven en Empe, volgt ook Loenen in de nachtelijke uren. Maandag komen zij in de middag aan in Rotterdam. Verhaaf vertelt: "Mijn eerste Roparun, dit gaat een mooi avontuur worden! Zoals bijna iedereen in Nederland, heb ik ook meerdere bekenden zien strijden tegen kanker. Soms met succes, maar helaas te veel zonder. Trots op dit team en ik weet zeker dat we met zijn allen een geweldige prestatie gaan leveren." Kijk op www.achterhoekrunners.nl/sponsoren als u hem wilt sponsoren.

Tristan Hoffman Challenge

Koopman en zijn partner Michielsen nemen op 28 juni deel aan de Tristan Hoffman Challenge. Hiermee hopen ze sponsorgeld binnen te halen voor kinderen uit de Achterhoek met een beperking. Stichting Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind. Dromen worden waargemaakt voor minder bedeelde, zieke- of gehandicapte kinderen uit de buurt. De Tristan Hoffman Challenge is hiervoor één van de sponsoracties: wandelend, hardlopend of fietsend de Col d'Aubisque op, 1710m in de Pyreneeën. Koopman gaat fietsend de berg op, een tocht van 100 km.

Eerder deed hij, net als Verhaaf, al eens mee aan de Alpe d'HuZes, dat werd hen te groot en te commercieel. "Dit is veel kleinschaliger en gezelliger en je ziet de blije kinderen die geholpen worden." Michielsen zal de halve marathon wandelen en start 21 km onder de top. U kunt hen nog tot 21 juni sponsoren via de site tristanhoffmanchallenge.com/word-sponsor.

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: