Afbeelding

CampSolutions informeert de buurt goed

Algemeen

EMPE - CampSolutions is een bedrijf dat tenten en slaapaccommodaties op festivals plaatst. Door een aanvraag tot bestemmingsplanwijziging ontstond er recent wat onrust bij de buren in Empe.

Het bedrijf aan de Sintelweg valt goed op in het buitengebied. Een terrein vol grote tenten, tipi's en caravans, een aantal houten gebouwtjes en een hoge silo.

De gemeente gaat in principe akkoord met de bestemmingsplanwijziging. In de buurt deden echter  verhalen de ronde waardoor er bezorgdheid ontstond over de gevolgen van een aantal plannen. Met name over de silo die omgebouwd zou worden tot uitkijktoren met horecafunctie (waarvoor een vergunning is aangevraagd), maar ook over het landschappelijk aanzicht en de toename van  vrachtverkeer.

Algemeen directeur Wouter Leuven nodigde de buren uit voor een informatieavond.

Het Brummens Weekblad was daarbij niet welkom, maar CampSolutions maakte geen bezwaar tegen het navragen bij meerdere omwonenden over het verloop van die avond.

Dat de silo een uitkijktoren zou worden met horecafunctie blijkt een misverstand. Wel zal het opvallende gebouw worden bekleed met houten geveldelen voor een beter aanzicht.

De aangevraagde horecavergunning deed vermoeden dat er feesten georganiseerd zouden gaan worden. Dit blijkt niet het geval, maar men wil klanten wel graag een drankje aan kunnen bieden. Hiervoor is echter geen vergunning nodig en Leuven zal dit verzoek dan ook intrekken. Het terrein zal ingericht worden als showtuin voor tenten. Het oogt nu erg rommelig en het woord landschapsvervuiling valt. Dit beeld kan door een groensingel niet weggenomen worden. Leuven vindt het aanzicht van zijn bedrijf zelf ook belangrijk en zal het terrein zoveel mogelijk inpassen in de landelijke omgeving.

De toename van verkeer zou tijdelijk zijn, het bedrijf zal de komende tijd veel materialen verhuizen naar een opslag in Emmeloord.

Door openheid van zaken te geven heeft Leuven veel onrust weg kunnen nemen, al zijn niet alle buren gerustgesteld. "Een aantal voorgenomen wijzigingen, zoals benoemd in het principeakkoord, werden wel erg gemakkelijk ter zijde geschoven" zegt iemand sceptisch.

"Positief kritisch", zegt een ander. Leuven heeft goede ideeën, maar we zullen zijn plannen blijven volgen." Joris Koning van Koffie- &Theeschenkerij 'Bij de Hommel'  had al eerder met buurman Leuven gesproken en is niet ongerust. "Ik ben blij dat het bestemmingsplan duidelijk omschreven wordt, de kans dat een eventuele nieuwe eigenaar er bijvoorbeeld een camping gaat beginnen wordt zo voorkomen."

Uit de krant

Afbeelding
B.T.C.B. tennist op nieuwe banen Algemeen 5 uur geleden
Nederland kampioene Felyne Boschloo in actie met Shakira.
Felyne Boschloo weer Nederlands Kampioen Algemeen 5 uur geleden
Sponsor Miel Velthorst met het gesponsorde team.
Dankzij sponsoren waterpoloërs geheel in stijl! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Reactie op ingezonden brief van Ank van der Woude Ingezonden 5 uur geleden
Foto ter illustratie
Voorleesexpress Algemeen 5 uur geleden
De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 5 uur geleden
Ridder Walewein alias Hendri Schut.
Ridder Walewein in de Ludgeruskerk Algemeen 5 uur geleden
Michaelshoeve. Foto: Monique Schuite.
Is opvang statushouders wel volgens de regels? Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Raad van State zet Gemeenteraad aan het werk Algemeen 5 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 5 uur geleden
Thijs Bleumink en Jelke Bouma samen op de fiets. Foto: Rutger Jongejan.
Gratis boodschappen bij een nieuwe fiets Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Meehuilen met de wolven Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 23 uur geleden