Logo brummensnieuws.nl

Muzikaal dauwtrappen met D.E.S.

HALL - De inwoners van Hall werden op Hemelvaartsdag voor de 54ste keer muzikaal gewekt door het fanfareorkest D.E.S. Om 5.00 uur vertrok het orkest vanaf De Wheme. Op dat moment kwam er een groep Hallse jongeren de Dorpsstraat in gefietst. Zij hadden meegedaan aan het nachtvoetbaltoernooi in Voorst en wensten de muzikanten luid succes! Zo'n 30 blazers en slagwerkers liepen mee, de 11- jarige Robin Bouhof als jongste, de 78- jarige Joop Hoekman als oudste.

Sandra Schotpoort kon vanwege een blessure niet trommelen maar liep toch mee. "Het is belangrijk om je als vereniging te laten zien en ik wil de sfeer van deze ochtend niet missen, die is zo bijzonder!' Haar puberzoons beamen dat, al vinden ze dat vroege opstaan wel 'een dingetje'.

Het dorp is nog stil maar elk jaar toch weer een aantal mensen die zijn opgestaan om te zwaaien. Na een kwartiertje is de eerste stop bij de familie Leeflang aan de Hallseweg. Er wordt koffie geschonken en voor de liefhebbers een biertje. Bij de 2e stop aan de Rhienderensestraat bij de familie Brouwer is er ook koffie maar enkele muzikanten zijn dan wel toe aan iets sterkers.

De laatste stop is bij naturistencamping De Kikker. Hier is de (geklede)ontvangst erg hartelijk en wordt er door de gasten rondgegaan met de pet. Tot slot werd er nog een aubade gebracht aan het echtpaar Van Oort vanwege hun diamanten huwelijk een week daarvoor.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: