Logo brummensnieuws.nl
Foto: Intermezzo.
Foto: Intermezzo.

Energiek optreden Vrouwenkoor Phoenix bij Intermezzo

BRUMMEN - Een interim-dirigent die net twee weken voor het koor staat, een lastige 'zingzaal' met laag plafond; Vrouwenkoor Phoenix is gelukkig niet voor één gat te vangen en sloeg zich er kranig doorheen tijdens het concert bij Verzorgingshuis Intermezzo in Dieren. Het koor opende heel enthousiast met het lijflied Viva tutte le vezzose, een ode aan alle mooie vrouwen. De toon was gezet, de sfeer in de volle zaal zat er gelijk in.

Verder stond er wat lichter repertoire van Phoenix op het programma met onder meer nummers als Hail holy queen, Down by the sally gardens, I dreamed a dream, Stranger in paradise maar ook de twee prachtige Jiddische liederen Hatikva en Al Tashlichèni.

Tussen de nummers door kwam het boekje 'meezingers' op de tafels vol oude Hollandse krakers. Geweldig om te zien hoe bezoekers er eens goed voor gaan zitten om met glimmende ogen mee te zingen. De succesvolle zangmiddag werd in stijl afgesloten met het altijd lekkere I feel the spirit. Na afloop nam het koor het warme applaus en vele liefdevolle complimenten in ontvangst.

Het koor werd op piano prachtig begeleid door Tatiana Laryna en stond onder leiding van interim-dirigent Rob Kaptein. Kaptein: "Met veel plezier kijk ik terug naar ons eerste gezamenlijke optreden. Heel goed vond ik jullie enthousiasme en bevlogenheid. Hierdoor werd er met veel energie gezongen. Het zingen met lef mag nog wel wat extra aandacht krijgen."
Kaptein werkt veel aan zangtechniek met het koor. Wilt u ook (beter) leren zingen? Zing mee met Phoenix. Het koor repeteert elke donderdagavond. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: