Afbeelding

Lokale omroepen Voorst en Brummen bundelen krachten

Algemeen

BRUMMEN/ VOORST - "Twee kunnen meer dan één." Zo eenvoudig verklaart Harry Peters, de nieuwe voorzitter van de lokale omroepen RTV Voorst en RTV Veluwezoom, de samenwerking. "Ook een kleine omroep kost geld. Dus is dit geen bezuinigingsoperatie, maar een opstap naar het nog beter inzetten van financiële middelen."

Stevige voorbereiding

"Zowel RTV Veluwezoom als RTV Voorst zijn actief bezig om de nieuwe lokale omroep vorm te geven. Dat wil zeggen: meer programma's, nog beter afgestemd op overheid, ondernemers, onderwijs en organisaties en natuurlijk de burgers van de gemeenten Eerbeek-Brummen en Voorst." De voorbereiding voor de samenwerking kostte tijd en een aantal stevige gesprekken. Dat de omroepen nu naar buiten treden heeft alles te maken met de sterk verbeterde technische en programmatische invulling van het luister- en kijkaanbod." Aldus Harry Peters. Hij nam het stokje over van Arne Pruijt in Voorst. "Arne heeft zich als voorzitter sterk gemaakt voor samenwerking, voor het nog beter inzetten van financiële middelen en het zoeken naar mogelijkheden om de omroep in te passen in een veranderende wereld van de media. We zijn ook erg blij dat Arne betrokken wilde blijven bij het ontwikkelen van een moderne samenwerking op mediagebied van de omroepen met de bibliotheken in Voorst en Brummen-Eerbeek. En ja, wil je dat goed oplijnen dan kost dat tijd. Maar we zijner nu wel uit."

Kijkers en luisteraars profiteren

De samenwerking betekent dat de mogelijkheden om meer te laten horen en zien uit de beide gemeenten wordt vergroot. Ook komen er meer programma's. "Dat wil zeggen, Willem Pas (RTV Voorst) en Ron Selles (RTV Veluwezoom) zijn daar mee bezig en die zorgen ervoor dat zowel het aanbod wordt vergroot als dat de puur lokale programma's blijven." Het grotere 'bereik' (dat wil zeggen het aantal kijkers en luisteraars) maakt het ook aantrekkelijker voor de medewerkers om actief te zijn voor hun omroep(en). Harry Peters geeft ook aan dat er toenemende aandacht zal uitgaan naar het opleiden van medewerkers, jong en oud en alles wat daar tussen in zit. "Voor sommigen is het opstap naar een fantastische hobby die veel voldoening geeft, voor anderen is het een springplank voor de mediawereld. Daar zit nog het nodige in het vat!" Belangrijk is ook dat de OOV (de Oecumenische Omroep Voorst) mee gaat in de ontwikkelingen en dus ook in veel groter gebied te beluisteren zal zijn. "De medewerkers moeten soms nog even wennen, maar omdat er veel ten goede verandert, heeft niemand moeite met die bestuurlijke samenwerking.

RTV Voorst is te beluisteren op de 105,3 FM en RTV Veluwezoom op de 107,5 FM. Daarnaast zijn de omroepen te vinden op de kabel en uiteraard op internet.

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 10 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 10 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 11 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 12 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 12 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 12 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03