Logo brummensnieuws.nl

Lokale omroepen Voorst en Brummen bundelen krachten

BRUMMEN/ VOORST - "Twee kunnen meer dan één." Zo eenvoudig verklaart Harry Peters, de nieuwe voorzitter van de lokale omroepen RTV Voorst en RTV Veluwezoom, de samenwerking. "Ook een kleine omroep kost geld. Dus is dit geen bezuinigingsoperatie, maar een opstap naar het nog beter inzetten van financiële middelen."

Stevige voorbereiding

"Zowel RTV Veluwezoom als RTV Voorst zijn actief bezig om de nieuwe lokale omroep vorm te geven. Dat wil zeggen: meer programma's, nog beter afgestemd op overheid, ondernemers, onderwijs en organisaties en natuurlijk de burgers van de gemeenten Eerbeek-Brummen en Voorst." De voorbereiding voor de samenwerking kostte tijd en een aantal stevige gesprekken. Dat de omroepen nu naar buiten treden heeft alles te maken met de sterk verbeterde technische en programmatische invulling van het luister- en kijkaanbod." Aldus Harry Peters. Hij nam het stokje over van Arne Pruijt in Voorst. "Arne heeft zich als voorzitter sterk gemaakt voor samenwerking, voor het nog beter inzetten van financiële middelen en het zoeken naar mogelijkheden om de omroep in te passen in een veranderende wereld van de media. We zijn ook erg blij dat Arne betrokken wilde blijven bij het ontwikkelen van een moderne samenwerking op mediagebied van de omroepen met de bibliotheken in Voorst en Brummen-Eerbeek. En ja, wil je dat goed oplijnen dan kost dat tijd. Maar we zijner nu wel uit."

Kijkers en luisteraars profiteren

De samenwerking betekent dat de mogelijkheden om meer te laten horen en zien uit de beide gemeenten wordt vergroot. Ook komen er meer programma's. "Dat wil zeggen, Willem Pas (RTV Voorst) en Ron Selles (RTV Veluwezoom) zijn daar mee bezig en die zorgen ervoor dat zowel het aanbod wordt vergroot als dat de puur lokale programma's blijven." Het grotere 'bereik' (dat wil zeggen het aantal kijkers en luisteraars) maakt het ook aantrekkelijker voor de medewerkers om actief te zijn voor hun omroep(en). Harry Peters geeft ook aan dat er toenemende aandacht zal uitgaan naar het opleiden van medewerkers, jong en oud en alles wat daar tussen in zit. "Voor sommigen is het opstap naar een fantastische hobby die veel voldoening geeft, voor anderen is het een springplank voor de mediawereld. Daar zit nog het nodige in het vat!" Belangrijk is ook dat de OOV (de Oecumenische Omroep Voorst) mee gaat in de ontwikkelingen en dus ook in veel groter gebied te beluisteren zal zijn. "De medewerkers moeten soms nog even wennen, maar omdat er veel ten goede verandert, heeft niemand moeite met die bestuurlijke samenwerking.

RTV Voorst is te beluisteren op de 105,3 FM en RTV Veluwezoom op de 107,5 FM. Daarnaast zijn de omroepen te vinden op de kabel en uiteraard op internet.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: