Afbeelding

Leerlingen Het P@rk skypen met leeftijdsgenootjes in Koriyama

Algemeen

BRUMMEN - 28 mei skypten leerlingen van groep 6 van Kindcentrum Het P@rk met leeftijdsgenootjes uit de omgeving van de Japanse stad Koriyama. Dit initiatief vloeit voort uit een bezoek die een delegatie van leerkrachten uit Koriyama vorig jaar bracht aan de school aan de Troelstralaan in Brummen. De interesse vanuit Japan voor Kindcentrum Het P@rk komt onder andere door het early-bird concept van de school, waarbij de leerlingen vroegtijdig in aanraking komen met de Engelse taal.

In de afgelopen periode was er al sprake van contacten tussen de leerlingen van Het P@rk en die van de Shiraiwa-school in Koriyama. Zo hebben de leerlingen van Shiraiwa een grote poster gemaakt en de leraren hebben een schooldag in Japan gefilmd. Ook tijdens de Engelse lessen van de leerlingen van groep 5 en 6 van Het P@rk is er volop aandacht voor het thema Japan en wordt er vol enthousiasme post en een filmpje terug gestuurd. Vandaag was het dus tijd, ondanks de grote afstand en tijdsverschil, om live met elkaar kennis te maken. Dit gebeurde via een skypeverbinding. Onder toeziend oog van burgemeester Alex van Hedel werd de verbinding vanochtend om 9.00 uur gelegd en stelden de kinderen elkaar uiteenlopende vragen. Deze werden vakkundig door de heer Joost Kralt vertaald. Hij komt uit Nederland en werkt al een aantal jaren als medewerker internationale betrekking voor Koriyama. Hij had ervoor gezorgd dat ook burgemeester Shinagawa van Koriyama aanwezig was bij deze skype-ontmoeting.

Marjolin Woudenberg, leerkracht van groep 6 van kindcentrum Het P@rk was erg enthousiast over deze proef. "Het was natuurlijk spannend of de techniek het zou gaan doen. Maar onze kinderen verheugden zich op dit contact. Voor drie kwartier hebben wij Japan even de klas binnen gehaald". Wat Marjolin betreft is deze uitwisseling zeker voor herhaling vatbaar. "Een mooie en persoonlijke manier voor kinderen om kennis te maken met de wereld buiten Brummen en Nederland en gelijktijdig op een speelse manier te werken aan de Engelse taal". De contacten met Koriyama zijn een mooie start om de internationalisering op Kindcentrum Het P@rk te vergroten.

Koriyama is een zusterstad van de gemeente Brummen. De contacten tussen beide gemeenten zijn voortgekomen uit historische banden. Omstreeks 1880 heeft waterbouwkundig ingenieur Cornelis Johannes van Doorn uit Hall in de omgeving van deze Japanse stad belangrijke waterbouwkundige werken gerealiseerd.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 20 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 22 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 22 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 22 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 22 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 23 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 23 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 23 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 23 uur geleden