Logo brummensnieuws.nl

Schaapscheerdersfeest Loenen

LOENEN - In het Hemelvaart weekend, wordt dit jaar op zaterdag, 25 mei op het terrein van café "Den Eikenboom" te Loenen Veluwe voor de 49e keer het jaarlijks Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag worden de schapen van de Loenermark op ambachtelijke wijze en dat is met de schaar, van hun wollen jasje ontdaan. De schapen worden onder begeleiding van de Boerenkapel "De Plaggestekers" om ± 08.30 uur vanaf het wildrooster van de Loenermark naar het feestterrein begeleid.

Op het terrein staan vele kramen waar hobbyisten hun waren te koop aanbieden.  o.a. gerecyclede kaarsen; kralen maken; keramiek schalen en kopjes en wollen artikelen en worden er pannenkoeken gebakken en staat er een hamburgerkraam en een ijskar.  Dit jaar staat er ook een kraam met 'hak' honing. Verder zijn er diverse oude ambachten te zien waaronder; haren, manden vlechten, stoelenmatten; kantklossen; bezembinden; papier scheppen.  Ook is er een spinster aanwezig, die de kinderen uitleg kunnen geven wat er met de wol allemaal gedaan kan worden. Dit jaar staat er weer een marmottenbaan bemand door de Scouting Loenen.  De bezoekers kunnen de vachten van de schapen ter plaatse kopen. Verder kunnen de kinderen zich ook weer laten schminken.

Aan het eind van de dag om ± 16.00 uur zal ter plaatse de trekking van de loterij plaatsvinden. De verkoop van de loten is inmiddels gestart, dit om het festijn te kunnen financieren. Er zijn mooie prijzen te winnen. De entree is gratis en het feest is van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: