Logo brummensnieuws.nl

Viaduct straks opgevrolijkt met streetart

Foto: Rosalie de Graaf

WERELDBEROEMDE STREETART KUNSTENARES PIMPT VIADUCT N348 OP IN BRUMMEN

BRUMMEN - Iedereen in Brummen is er regelmatig doorheen gelopen, gefietst of met de auto gepasseerd, het saaie viaduct richting Cortenoever onder de N348. Menigeen is het een doorn in het oog met de lelijke graffiti. Tijd voor een makeover dacht men bij de Dorpsraad Brummen en nu zal het op hun initiatief worden omgetoverd tot een kleurrijk geheel door streetart kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg.

Brummense Dorpsdichter Elly van Agtmaal (Eva) heeft een mooi gedicht geschreven over alles wat er onder en bij het viaduct gebeurt. Zoals de jaarlijkse rit van de nieuwe schutterskoning/koningin vanaf de Vogelwei naar het dorp, de schoolgaande kinderen die zich hier verzamelen voor hun rit naar school en de vele vogels die hier hun plekje hebben gevonden of er gewoon onderdoor vliegen. Naar aanleiding van het gedicht heeft De Graaf een voorlopig ontwerp gemaakt waarin deze elementen zijn verwerkt. Samen met mooie gekleurde bollen die in lichtgevende verf geschilderd zullen worden, deze reflecteren in het donker als er een auto passeert. Zij neemt een schuine kant onder handen in een combinatie met haar spuitbussen en schilderwerk, wat nog een hele uitdaging zal gaan worden. Op de tegenoverliggende schuine kant van het viaduct komt het uitgebeelde gedicht van Dorpsdichter Eva. De werkgroep voor dit project bestaat uit Diny van Engeland, Chris Frencken, Christel Dekker en natuurlijk Rosalie de Graaf zelf. De werkgroep hoopt met het inzamelen van geld in de kosten te kunnen voorzien. Voor informatie kunt u zich melden tot chrisfrencken@gmail.com.

Rosalie de Graaf

De 19 jarige inwoonster van Doesburg kent Brummen wel, maar was er nog nooit eerder geweest. "En nu ga ik jullie viaduct veranderen in een mooi kunstwerk. Ik heb er veel zin in, al is het nog even wachten op de vergunning van de gemeente," vertelt De Graaf. Ze zei direct ja, toen de Dorpsraad Brummen haar benaderde. Zij is wereldwijd bekend om haar werk en is vooral in Azië zeer actief. De bedoeling is om in juni te beginnen met de schildering.

De Graaf is niet bang dat haar harde werk straks zal worden besmeurd door andere graffiti. "Het is namelijk een ongeschreven wet onder de artiesten, dat dergelijke projecten niet door anderen wordt beklad. Dat doe je gewoon niet!" En door een mooie schildering te plaatsen worden de kosten van het verwijderen van lelijke graffiti, wat doorgaans 60-80 miljoen euro per jaar kost, de kop ingedrukt.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: