Afbeelding

Aandacht en maatwerk bij Hanno Optiek

Zakennieuws

Open Huis op zaterdag 9 maart


Hanno Giethoorn en Danielle Struis zijn de trotse eigenaren van Hanno Optiek, voorheen Borgonjen Optiek. Op zaterdag 9 maart houden ze Open Huis in hun vernieuwde optiekzaak aan de Arnhemsestraat 9A in het centrum van Brummen. Met hernieuwde energie helpen ze graag nog vele jaren hun klanten aan de beste kijkoplossing.

Hanno Giethoorn en zijn partner Danielle Struis verhuisden in 2009 vanuit de Randstad naar Brummen, om het optiekbedrijf van de familie Borgonjen over te nemen. "Met kinderen op school, hobby's en vrijwillige betrokkenheid bij verenigingen, integreerden we snel. Na 10 jaar voelen we ons helemaal thuis in het warme Brummen." Veel mensen kennen Danielle ook als dansdocent.


Eigen zaak

Hanno Giethoorn volgde een opleiding tot opticien en contactlensspecialist en werkte bij verschillende optiekzaken door heel Nederland. Met de start van een eigen zaak in maart 2009, ging een langgekoesterde wens in vervulling. ''Met mijn kennis en vakmanschap kan ik mensen helpen om goed te zien. Dat is een eerste levensbehoefte, daar kun je mensen gelukkig mee maken. Het mooiste moment voor mij is als een klant met een 'wauw' gevoel de deur uitloopt. Ik vind het leuk als ik hoor dat een klant zoveel complimenten heeft gekregen, omdat de bril zo mooi staat.'' Hanno is als opticien het gezicht van de winkel, Danielle werkt mee in de winkel en is daarnaast verantwoordelijk voor de administratie.

Metamorfose

Vorig jaar vonden Hanno en Danielle de tijd rijp om de zaak te moderniseren. De naam Borgonjen Optiek, die decennialang de gevel sierde, is na de verbouwing verdwenen en vervangen door Hanno Optiek. ''Onze winkel heeft een complete metamorfose ondergaan en daarbij past een nieuwe naam. De winkel heeft een frisse look gekregen, die uitnodigt om binnen te stappen: het is veel lichter en het oogt ruimer. We hebben bewust gekozen voor een warme industriële stijl met houtelementen, waardoor onze collectie monturen en zonnebrillen prachtig tot zijn recht komt.''



Persoonlijke aandacht

Iedere klant krijgt persoonlijke aandacht in Hanno Optiek. ''Dat vind ik erg belangrijk en mijn klanten waarderen dat ook. Ik neem uitgebreid de tijd om ze te helpen en te adviseren. Eerst doen we een oogmeting. Daarna zoeken we een bril uit, die bij de drager past of als de klant contactlenzen wil, bekijken we welke lens het meest geschikt is. Omdat ik hiervoor de tijd wil nemen, werken we bij voorkeur op afspraak.'' Voor een klant met een probleem of een vraag staat de deur echter altijd open, verzekert Hanno. Iedereen kan gewoon binnenlopen om het assortiment te bekijken. ''Ook kinderen komen regelmatig in de winkel om een probleempje te laten verhelpen'', vertelt Danielle. ''Dan hebben ze bijvoorbeeld bij voetbal de bal tegen het hoofd gekregen en staat de bril scheef.''

Ruime keuze

Wie in de winkel het assortiment bekijkt, ontdekt dat Hanno Optiek een ruime keuze biedt aan monturen en zonnebrillen van zowel Nederlands design als internationale fabrikanten in verschillende prijsklassen. ''Voor mensen die niet zoveel te besteden hebben, is er een instapcollectie. Deze kwalitatief goede brillen bieden wij aan voor een budgetvriendelijke prijs. Als onafhankelijk bedrijf zijn we vrij in de keuze van de merken waarmee we werken. We kunnen vrijwel alles leveren. Dit geldt ook voor contactlenzen.'' Omdat Hanno en Danielle zelf milieubewust zijn, letten ze in hun samenwerking met fabrikanten extra op duurzaamheid. ''Steeds meer fabrikanten gebruiken recyclebare materialen'', merkt Hanno op.
Naast persoonlijke aandacht en een goede service bieden, is maatwerk leveren een kernwaarde voor Hanno Optiek. ''We gebruiken de nieuwste technieken om de individuele waarden te meten. Het is ook ambachtelijk werk. Het slijpen en monteren van de glazen doen we zelf. De variatie in mijn vak vind ik geweldig'', besluit Hanno.



Iedereen is zaterdag 9 maart van harte welkom tijdens het Open Huis van Hanno Optiek. De deur staat open van 10.00 tot 16.00 uur.


Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 18 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 18 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 19 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38