Pieter Zwiep en Lex Spijkerman geflankeerd door steun en toeverlaat Ivonne. Foto: Marion Verhaaf
Pieter Zwiep en Lex Spijkerman geflankeerd door steun en toeverlaat Ivonne. Foto: Marion Verhaaf

De Pelikaan, vertrouwd & vernieuwd!

Zakennieuws

Eerbeek – Al jaren wilden ze voor zichzelf beginnen, Pieter Zwiep en Lex Spijkerman. Het liefst in Eerbeek waar 'Spijkermans' wortels liggen. En deze wens is uitgekomen. Samen runnen zij sinds begin van dit jaar De Pelikaan aan de Stuijvenburchstraat met hart en ziel. Na een ruime voorbereidingstijd hebben zij De Pelikaan, inclusief steun en toeverlaat Ivonne, overgenomen van de familie Lambertz-Wartena. De Pelikaan is gespecialiseerd in koffie, thee, bonbons en andere heerlijkheden die hierbij te pas komen. Tevens zijn zij dealer van het wereldbefaamde Zwitserse merk Jura, fabrikant van koffiemachines in het midden- en topsegment.

Door: MARION VERHAAF

Pieter Zwiep ontwikkelde zijn voorliefde voor de detailhandel al op Urk, waar hij opgroeide. Door de CD shop van zijn buren, kwam hij in contact met het vak en via stages kwam hij terecht bij supermarkten, waar hij diverse functies doorliep tot aan assistent-bedrijfsleider aan toe. Het was hard werken geblazen, vaak tot in de late uurtjes. Maar zijn wens om een eigen winkel te hebben liet hem niet los.

Zijn partner, de Eerbekenaar Lex Spijkerman, komt uit een familie, waar de handel in de genen zit. Aangezien zijn visuele beperking hem parten speelde bij zijn vorige werkgever, was hij op zoek naar iets waar hij zijn talenten volledig kon ontplooien. Samen hebben zij hun krachten gebundeld in hun inzet om De Pelikaan de leukste en gezelligste winkel van Eerbeek te maken. "Dat wij ons in Eerbeek konden settelen, zorgt voor een gevoel van thuiskomen", zegt Spijkerman. "Velen kennen mijn familie en het is geweldig als je daar even over kunt praten en herinneringen ophalen."

Topmerken in overzichtelijke winkel

Wie nu De Pelikaan binnenstapt valt direct de overzichtelijkheid van de winkel op. Het ruime assortiment is hetzelfde gebleven, de indeling is grondig aangepakt waardoor de winkel veel rustiger oogt. De uitgebreide keus in koffie- en theesoorten, de heerlijke bonbons van het Bredase topmerk La Bohème, het is allemaal oog-, neus- en vooral tongstrelend! Zoekt u een leuk en origineel cadeau? De Pelikaan heeft het. Samen met u stellen zij een geschenkpakket op maat samen zodat u altijd met een leuk en uniek cadeau voor de dag kunt komen. Zowel voor de mannen als voor de dames.

Jura dealerschap

Lex en Pieter zijn druk bezig met hun plannen om ook meer Veluwse Streekproducten in De Pelikaan aan te bieden. Daarnaast vinden steeds meer bezitters van een Jura koffiemachine de weg naar het Stuijvenburchplein voor de onderhoudsproducten. Een mooie collectie fonkelende koffiemachines van dit Zwitserse merk sieren de winkel. En de apparaten staan niet alleen mooi in elke keuken, zij zetten ook nog eens de lekkerste koffie!  Van Caffè Crema tot Cappuccino, van Latte Macchiato tot Espresso. Gelooft u het niet? Bij De Pelikaan kunt u het zelf komen proeven.

Grootse plannen

De mannen van De Pelikaan hebben dus grootse plannen voor wat betreft het assortiment, maar ook de mogelijkheden in de winkel. U kunt er straks weer terecht voor een heerlijke High Tea of High Coffee, bijvoorbeeld in de toekomstige binnentuin. De afgelopen mooie dagen hebben alweer veel zonzoekers het gezellige terras bezocht. Dat belooft wat voor de komende lente!

Lex en Pieter heten u van harte welkom in de vertrouwde maar ook vernieuwde Pelikaan.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 18 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 18 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 20 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 20 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 20 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 20 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 20 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 21 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 21 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 21 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 21 uur geleden