Afbeelding

Verslag bijeenkomsten: "Goede basis voor het vervolg"

Gemeentenieuws

Inloopmogelijkheid bij programmateam Ruimte voor Eerbeek

Eerbeek/Brummen – Ongeveer 175 personen hebben eind vorig jaar één van de drie startbijeenkomsten bezocht over het programma Ruimte voor Eerbeek. "We kunnen terugkijken op drie zeer waardevolle bijeenkomsten. Een uitstekende start en voorbereiding om concrete plannen te maken voor een mooier en vitaler centrum van Eerbeek. En de belevingswaarde van de Eerbeekse beek te vergroten." Met die woorden presenteert wethouder Peter-Paul Steinweg, binnen het college verantwoordelijk voor het programma Ruimte voor Eerbeek, het verslag van de drie bijeenkomsten over Eerbeek. Het verslag is te lezen op www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek.

Steinweg windt er geen doekjes om: "Het is echt de bedoeling om in 2020 de schop in de grond te zetten. Maar voordat we zo ver zijn moeten we concrete en op elkaar afgestemde plannen maken voor het Eerbeekse dorpscentrum en de Eerbeekse beek. Dat gaan we dit jaar doen. Met elkaar. Inwoners, de wijk- en dorpsraden, ondernemers, vertegenwoordigers van belangengroepen, verenigingen, stichtingen, instellingen en marktpartijen. En ik ben verheugd dat al deze groepen eind vorig jaar ook aanwezig waren bij de start bijeenkomst. Eerbeek liet zich horen! Voor ons ook reden om het verslag van de drie bijeenkomsten ook die titel mee te geven". Steinweg is blij met de betrokkenheid en denkkracht uit de Eerbeekse samenleving. "2019 is een cruciaal jaar waarin we samen werken aan concrete plannen. Als gemeente regisseren we het proces en beslissen we uiteindelijk over de plannen." Naast de inhoudelijke kwaliteit van de plannen en ideeën speelt de financiële haalbaarheid hierbij ook een rol. Evenals de samenwerking en afstemming met bijvoorbeeld het waterschap en de provincie.

Tijdens de drie bijeenkomsten in november en december vorig jaar is veel informatie opgehaald bij de zes informatiestands. Er zijn veel wensen en ideeën naar voren gebracht over zowel de inrichting van het centrum als de (omgeving van de) beek. Want dat zijn de twee onderwerpen waarvoor in 2019 de plannen in een zogenoemde 'masterplan' zullen worden vastgelegd. Steinweg: "Maar ook hebben we in beeld gekregen wie op welke wijze betrokken wil worden in het komende teken- en rekenproces. We gaan die wensen om actief mee te doen in kaart brengen en hierover afspraken maken in een participatieplan. Die hopen we in maart te kunnen presenteren. Maar vooruitlopend daarop delen we op dit moment al graag met iedereen de opbrengst van de bijeenkomsten uit november en december."

Bouwstenen

Het is de bedoeling dat in maart de ontwerpsessies voor zowel de plannen voor het centrumgebied als ook voor de Eerbeekse beek van start gaan. "Tot die tijd blijven we nog informatie ophalen", laat Steinweg weten. "Zo organiseren bijvoorbeeld de beide wijk- en dorpsraden in Eerbeek samen nog een bijeenkomst met als doel hun achterban te informeren en wensen en ideeën op te halen. Ook Ondernemersvereniging Eerbeek is bezig om hun wensen en ideeën aan te reiken. Allemaal mooie bouwstenen die we kunnen gebruiken als we dit voorjaar verder gaan met het concreet maken van plannen," aldus wethouder Steinweg.

Inlopen bij Servicepunt

Om iedereen zo goed mogelijk te informeren zitten medewerkers van het programmateam Ruimte voor Eerbeek wekelijks klaar om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Vanaf dinsdag 5 februari is er iedere week op dinsdagmiddag én donderdagmiddag een laagdrempelige inloopmogelijkheid in het Servicepunt aan Stuijvenburchstraat 66 in Eerbeek. Dit beide middagen van 13 tot 17 uur. Overigens is veel informatie te vinden op de website www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek en kunnen vragen ook gesteld worden via het mailadres ruimtevooreerbeek@brummen.nl.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00