Afbeelding

Kans voor innovatieve projecten gericht op jeugdhulp

Gemeentenieuws

Brummen/Eerbeek – Zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe, waartoe ook de gemeente Brummen behoort, is op zoek naar kansrijke initiatieven en ideeën voor innovatie en vernieuwing in de jeugdhulp in onze regio. Professionals zoals zorgaanbieders, woningstichtingen, welzijns-organisaties en onderwijsinstellingen worden van harte uitgenodigd om een projectvoorstel in te dienen.

Ideeën over hoe de zorg voor de jeugd beter kan? Onder de vlag van het landelijk actieplan Zorg voor de Jeugd heeft het Ministerie van VWS extra geld beschikbaar gesteld voor jeugdregio's om aan dit actieplan uitvoering te kunnen geven. Met deze extra middelen wil Zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe de huidige werkwijzen versterken en ruimte creëren voor het ontwikkelen van innovatieve, creatieve plannen die afwijken van het bestaande. Als het gaat om het verbeteren van de jeugdhulp gaat het ook om het terugdringen van het aantal jeugdigen die instromen in de jeugdhulp. Immers, steeds meer jongeren maken gebruik van jeugdhulp waardoor de kosten steeds meer stijgen. De vraag is of deze jongeren niet op een heel andere manier beter geholpen kunnen worden.

Van actieplan tot concrete voorstellen

Samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen heeft Brummen een regioteam voor Jeugdhulp samengesteld. Dit onder de naam Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe. Dit team heeft een actieplan geschreven om voor de extra bijdrage van het Ministerie van VWS in aanmerking te komen. Dit actieplan is te lezen op de website van de gemeente (www.brummen.nl) en die van de zorgregio (www.zorgregiomijvo.nl). Daar is ook een beschrijving te vinden van de voorwaarden waaraan een projectvoorstel moet voldoen. Zo is een belangrijk uitgangspunt dat er sprake is van vernieuwende activiteiten waarbij ook wordt samengewerkt met andere aanbieders binnen de jeugdhulp. Ook moet het initiatief leiden tot een blijvende werkwijze die uiteindelijk in de reguliere financiering een plek moet krijgen.

Indienen en beoordelen

Tot 15 februari 2019 kunnen projectvoorstellen worden ingediend via het mailadres info@zorgregiomijov.nl. Op de website van de Zorgregio is ook het format voor een projectvoorstel te downloaden. De ingediende projectvoorstellen worden beoordeeld door een beoordelingscommissie waarin vertegenwoordigers zitten vanuit de VNG, de gemeente, de zorgaanbieders en de ervaringsdeskundigen. Begin maart wordt bekend gemaakt hoe de beoordelingscommissie de plannen heeft beoordeeld.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 19 apr, 14:29
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 19 apr, 14:25
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 19 apr, 14:22
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 19 apr, 14:00