Afbeelding

Twee raadsfora bespreken samen negen raadsvoorstellen

Gemeentenieuws

Brummen – Donderdagavond 6 december komt de gemeenteraad weer bijeen om de besluitvormende raadsvergadering van 20 december voor te bereiden. Dit door middel van twee gelijktijdige forumbijeenkomsten. U bent van harte welkom om deze in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. Beide fora beginnen om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u raadplegen op de raadspagina van de gemeentelijke website www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis, het Servicepunt in Eerbeek of het overheidsinformatiepunt in de bibliotheek in Eerbeek en Brummen.        

Beide raadsfora beginnen met de gebruikelijke vaste agendapunten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, de informatieverstrekking door de portefeuillehouders en de algemene vragenronde. Ook staat de lijst van ingekomen en te verzenden stukken op de agenda.

Forum Ruimte

Het forum Ruimte kent drie inhoudelijke onderwerpen. Zo staat het bestemmingsplan voor het verleggen van een gastransportleiding (N-559-05) door initiatiefnemer Gasunie in Eerbeek op de agenda. Een tweede voorstel beschrijft de uitgangspunten voor de grondexploitaties en Meerjarenprognose grondexploitatie voor 2019. Bij het derde en laatste voorstel vraagt het college de raad toestemming over het voornemen om de Gemeenschappelijke Regeling voor de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) te wijzigen.


Forum Samenleving/Bestuur/Financiën

Dit gecombineerde forum bespreekt zes raadsvoorstellen waaronder het voorstel voor het actualiseren van de Algemene Plaatselijke Verordening. Verder bespreken de raadsleden het voorstel voor een wegsleep-verordening en de tarieventabel 2019. Ook het raadsvoorstel over het investeringsbudget voor de lokale uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en het convenant voor de regionale samenwerking op het gebied van Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen staan geagendeerd. Het zevende en laatste voorstel heeft betrekking op de wijziging van de statuten van de Stichting Archipel.

Meepraten? Dat kan! 

Als inwoner kunt u meepraten tijdens een raadsforum. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten, dan is het verstandig dit vooraf te melden bij de griffie van de gemeenteraad. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het centrale telefoonnummer 0575-568 233.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00