Afbeelding

Gecombineerd raadsforum bespreekt drie raadsvoorstellen

Gemeentenieuws

Donderdagavond 8 november komt de gemeenteraad Brummen weer bijeen om de besluitvormende raadsvergadering van 22 november voor te bereiden. Dit maal door middel van een gecombineerd raadsforum. U bent van harte welkom in het gemeentehuis in Brummen om deze bij te wonen. Het raadsforum vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen en begint om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u raadplegen op de gemeentelijke website www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis, het Servicepunt in Eerbeek of het overheidsinformatiepunt in de bibliotheek in Eerbeek en Brummen.            

Het raadsforum begint met de gebruikelijke vaste agendapunten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, de informatieverstrekking door de portefeuillehouders en de algemene vragenronde. Ook staat de lijst van ingekomen en te verzenden stukken  op de agenda.

Inhoudelijke onderwerpen

De gemeenteraad buigt zich tijdens deze forumvergadering over drie raadsvoorstellen. Zo bespreken de raadsleden de belastingvoorstellen voor het jaar 2019. Het gaat daarbij om de tarieven en leges op het gebied van de lijkbezorgingsrechten, de afvalstoffenheffing, de rioolheffing, het rioolaansluitingsrecht, toeristenbelasting en OZB. Ook buigt de raad zich over het voorstel voor de aanpassing van de zonwering (van handmatig naar elektrisch) in het Brummense gemeentehuis. De zonweringen zijn van essentieel belang om de temperatuur in het pand te kunnen beheersen. Omdat de handmatige zonwering niet goed functioneert, is aanpassing gewenst. Het derde en laatste raadsvoorstel heeft te maken met het nemen van vochtregulerende maatregelen in het gemeentehuis. Ook onderzoek blijkt dat de te late luchtvochtigheid klachten bij medewerkers veroorzaakt. Reden om aan het bestaande luchtbehandelingssysteem een vochtregulerend systeem te koppelen.

Meepraten? Dat kan! 

Als inwoner kunt u meepraten tijdens het raadsforum. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op het openbare gedeelte van de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten, dan is het verstandig dit vooraf te melden bij de griffie van de gemeenteraad. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Over de fora

Elke maand houdt de gemeenteraad van Brummen forumbijeenkomsten op het gebied van onder meer ruimte, samenleving en bestuur. Met deze fora willen de raadsleden informatie vergaren, waarmee de zeven politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de raadsvergadering. Iedereen is dan ook van harte welkom om deze fora bij te wonen en mee te praten over de onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Dit kan tijdens de vragenronde bij het forum waarvoor het onderwerp geagendeerd. Inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die het spreekrecht willen gebruiken voor een onderwerp dat niet op de agenda staat, kunnen dit ook doen tijdens een forum. Neem hiervoor tijdig contact op met de griffie.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 14 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 14 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 16 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 16 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 16 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 16 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 17 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 17 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 17 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 17 uur geleden