Logo brummensnieuws.nl

Architect Oudendijk over duurzaam bouwen krijgt landelijk platform op TV

Over belangstelling voor de plaats en haar inwoners in de landelijke media heeft Brummen niet te klagen. Onlangs was veerman Dirk Wijers op diverse TV zenders te zien in verband met de lage waterstand in de IJssel en de gevolgen voor de veerpont. De nieuwe film van Leuvenheimer Ruben Smit trekt weer veel kijkers naar de bioscoop en kreeg ook de nodige aandacht op radio & TV, en op 28 oktober geeft de Brummense architect Bart Oudendijk acte de présence in het RTL programma Doe Maar Duurzaam, waar afgelopen maandag op de Posbank de opnamen voor zijn gemaakt. Dat duurzaam bouwen anders en beter kan en moet, is de stellige overtuiging van Bart Oudendijk, die met zijn gelijknamige bouwstudio daar al in diverse projecten invulling aan heeft gegeven.

Wat ooit als 12-jarige jongen met het bouwen van een ondergrondse hut in het bos begon, is inmiddels uitgegroeid tot de bedrijfsmissie van Oudendijk. "Hoe fantastisch zou het zijn om de volgende generaties met een nieuwe bouwstandaard op te voeden op basis van "Energie-neutraal, duurzaam en in alle opzichten vriendelijk voor de natuur. Hoe geweldig zou het zijn, als we met zijn allen een manier van bouwen zouden omarmen, die de impact op onze natuur beperkt en die het verbruik van materialen zo klein mogelijk houdt", draagt de bevlogen architect zijn boodschap uit. "Wat je leent moet je teruggeven." is zijn overtuiging.

De aarde is volgens Oudendijk een plek, die ons voorziet van prachtig ongerepte natuur die ons in staat stelt om te leven. "Echter wordt vandaag de dag de aarde door de vele activiteiten van de mens geconsumeerd. Zijn we niet al te lang aan het consumeren en moeten we niet een sprintje trekken om het tij te kunnen keren?" vraagt de architect zich af. Oudendijk is bereid de verandering in te zetten. Zijn doel is om fabrikanten, opdrachtgevers, overheden enzovoort, te prikkelen en te inspireren om met hem de noodzakelijke sprint voor te bereiden. In het RTL programma Doe Maar Duurzaam krijgt Bart een platvorm om zijn visie met de rest van Nederland te delen. Kijken dus! Uitzending: RTL7 28 oktober 13.00 uur

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: