Afbeelding

Gratis toegangskaarten 'Slagharen' voor jongeren

Gemeentenieuws

Vanaf 2016 is het Knooppunt Mantelzorg actief in de gemeente Brummen. Het knooppunt ondersteunt personen die zorgen voor een naaste. Denk aan een vader of moeder op leeftijd, een vriend met een handicap of een buurvrouw die langdurig ziek is. Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen naast waardering ook ondersteuning. Mantelzorgcoach Monique Steunenberg is hét aanspreekpunt voor mantelzorgers. Zij luistert naar mantelzorgers, beantwoordt vragen en denkt graag mee over de zorg voor de naaste. Nicky Theunissen is als coördinator de verbindende schakel tussen lokale partijen die te maken hebben met mantelzorg.

Brummen/Eerbeek – Jongeren in de gemeente Brummen die het leuk vinden om in de komende maanden een keer attractiepark Slagharen te bezoeken, kunnen dat nu bij het Knooppunt Mantelzorg aangeven. Dankzij het Nationaal Fonds Kinderhulp mag het Knooppunt namelijk 120 toegangskaarten weggeven aan jongeren in de gemeente Brummen. Geheel gratis! Aanmelden kan tot en met 10 oktober via het mailadres m.steunenberg@humanitas.nl. Geef dan ook door hoeveel kaarten, zodat ook een broertje of zus en ouder meekunnen. Het maximum is vier. Na 10 oktober worden de kaarten na loting verdeeld onder de aanmelders.

Oog voor de jonge mantelzorger

Het Knooppunt Mantelzorg heeft ook speciale aandacht voor kinderen en jongeren, die thuis of in hun omgeving meehelpen of zorgen voor een familielid dat lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Een kind of jongere die in een situatie belandt waarbij sprake is van zorg en extra ondersteuning van een familielid, doet meer dan alleen gebruikelijk is in huis. Ook voelt een jongere dan meer verantwoordelijkheid en neemt hij of zij vaker dan normaal ouderlijke taken over. Jonge mantelzorgers zijn niet zo snel in beeld. Hun problemen blijven dan ook verborgen, terwijl juist zij extra kwetsbaar zijn. Hun zorgtaken gaan soms ten koste van hun eigen ontwikkeling, school, studie of hobby. Juist daarom verdienen zij waardering en ondersteuning en organiseert het Knooppunt Mantelzorg allerlei activiteiten om deze jongeren te helpen. Bijvoorbeeld door ze waardering te geven of door ontspannende activiteiten aan te bieden. Voor jonge mantelzorgers is er ook een speciale nieuwsbrief met de passende titel 't Steuntje. Jongeren die de nieuwsbrief in hun mailbox willen ontvangen kunnen zich hiervoor aanmelden bij mantelzorgcoach Monique Steunenberg. Dit kan via een mailtje naar m.steunenberg@humanitas.nl. Of bel en app het door naar telefoonnummer (06) 53 11 01 77.

Op naar Slagharen

Het Knooppunt Mantelzorg biedt alle kinderen de gelegenheid om in aanmerking te komen voor een of enkele toegangskaarten voor attractiepark Slagharen. Uiteraard worden de jonge mantelzorgers die in beeld zijn bij het Knooppunt rechtstreeks over deze actie benaderd. De toegangskaarten die worden verloot zijn geldig tot 6 januari 2019. Ze geven geen toegang tot het bijhorende zwembad en ook reiskosten en parkeren zijn voor eigen rekening. Mocht dit financieel een probleem zijn, dan kan hiervoor mogelijk een oplossing worden gevonden. Het spreekt voor zich dat de kaarten bedoeld zijn voor kinderen en gezinnen uit onze gemeente en dat het verboden is de kaarten door te verkopen via internet.

Voor vragen of aanmelden: mail mantelzorgcoach Monique Steunenberg. Of kijk voor meer informatie op de website www.samengoedvoorelkaar.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 10 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 10 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 11 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 12 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 12 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 13 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03