Afbeelding

Greenport Eerbeek, Hoop op toekomst

Ingezonden

INGEZONDEN: We leven in kansrijke tijden. Waar het een verdwijnt kan iets nieuws opbloeien. Verandering is van alle tijden en dat zal nooit stoppen. Ook Brummen en Eerbeek zijn aan het veranderen. Door mensen uit onze omgeving zelf of door omstandigheden uit het buitenland. Soms zijn dit bedreigingen voor nu, maar zeker het kansen voor later. Niemand wil bij de pakken neerzitten, immers! Wat doen wij daar dan mee? Willen wij zorgen dat alles bij het oude blijft, met handige ingrepen, een boompje minder en een weggetje meer of pakken wij het deze eer rigoureus anders aan? 

De ruimte die vrijkomt nu de Hoop sluit is gigantisch. Stikstofruimte, woonruimte, ruimte voor innovatieve bedrijven en MKB dat zich daar kan nestelen, in Eerbeek op het oude terrein van de Hoop. De vraag is: wat willen wij nu echt op de plek, die vrijkomt? Waar zit toekomst in? Nu eens niet over toerisme gaan praten. Gewoon werk, met techniek en vakmensen. Dat wat al in Eerbeek is. Technische bedrijven! Graag innovatieve bedrijven waar wij opnieuw trots op kunnen zijn. Die ons daadwerkelijk verder kunnen helpen. OnsEerbeekBrummen ziet in een groene toekomst, een greenport waar goed opgeleide echneuten kunnen werken aan een groene toekomst. Veel minder uitstoot, weinig vrachtverkeer, nieuwe huizen voor mensen in en buiten Eerbeek die vorm kunnen geven aan onze groene toekomst. 

Nieuwe bewoners, die nog meer leven in de Eerbeekse brouwerij kunnen brengen. Wie wil er nu geen technisch onderzoekscentrum in een bosrijke omgeving vlak bij de A50? Opgezet naar het voorbeeld van Brainport Eindhoven. Er is daar ook echt meer dan genoeg ruimte om huizen te bouwen, met prachtige voorzieningen en respect voor natuur. Met een mooie aansluiting op huidige nieuwe plannen op andere terreinen in Eerbeek. De A50 op of gewoon bij jouw werk in de buurt wonen, bedrijven die innovatief en duurzaam zijn, nieuw en oud MKB dat floreert door al deze nieuwe aanwas. Een innovatiever Eerbeek, Brummen en Veluwe om trots op te zijn. Wij hopen dat gemeente, provincie en anderen dit gaan inzien. Niet alleen de beste en minst hobbelige, maar ook de duurzaamste en schoonste weg in nieuwe tijden. Steun de natuur en onze groene toekomst. Doe mee! 

OnsEerbeekBrummen.

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33